Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πούτιν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση» τόνισε ο ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι προσπαθούν να «αποσταθεροποιήσουν» τον κόσμο με την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα.

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μιας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μια χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε.

Μεγάλη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας

Πρόκειται για μια «θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, καταγγέλλοντας «μια καλά προετοιμασμένη πρόκληση».

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η οποία έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παραδόσεις αμερικανικών όπλων στο Κίεβο, διέρχονται μια περίοδο μεγάλης έντασης.

Στόχος αυστηρών κυρώσεων από τη Δύση, η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία και την Αφρική, και κυρίως την Κίνα.

Η Μόσχα έχει ήδη χαρακτηρίσει «πρόκληση» την επίσκεψη στις αρχές Αυγούστου της Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία προκάλεσε την οργή της Κίνας, και είχε εκτιμήσει ότι το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την κυριαρχία του».

«Η Ρωσία δεν έχει ανάγκη να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία»

Εν τω μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε από την πλευρά του, ότι η Ρωσία δεν έχει ανάγκη να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο «διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια» στην Μόσχα ο Σοϊγκού άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το Κρεμλίνο θεωρεί ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία και ότι το ΝΑΤΟ αύξησε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική και την κεντρική Ευρώπη πολλές φορές.

Αναφερόμενος στο σχήμα AUKUS σύμπραξης της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ότι μπορεί εν δυνάμει να εξελιχθεί σε «πολιτικοστρατιωτική συμμαχία».

Σχετικά με την Νέα Συνθήκη START, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την επέκτασή της είναι «διπλής κυκλοφορίας δρόμος» και ότι η κατάσταση δεν είναι «εύκολη».

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024