Το ζευγάρι έζησε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς κανένα ξενοδοχείο δεν δέχτηκε να τους φιλοξενήσει επειδή είχαν μαζί τους το κατοικίδιό τους.

Δεν ήταν μια, δύο ή τρεις… αλλά έξι οι διαδοχικές αρνήσεις ξενοδοχείων που έλαβε ένα ζευγάρι, καθώς είχαν μαζί τους τον σκύλο τους.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο εκδρομείς από την Θεσσαλονίκη να διανυκτερεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Παναμάς: Μίλι, η σκυλίτσα που επέζησε 40 ημέρες μέσα σε κοντέινερ αφού διέσχισε τον Ατλαντικό

Το χρονικό της «Οδύσσειάς» τους

Tο ζευγάρι έφτασε χθες, Παρασκευή, στις 14:00 στην Αθήνα μαζί με το σκυλάκι του, προκειμένου να πάρει το πλοίο για Κρήτη το βράδυ του Σαββάτου. Άρχισαν να αναζητούν ξενοδοχείο, αλλά όταν τους πληροφορούσαν πως έχουν μαζί τους σκύλο τούς απέρριπταν.

«Μπήκαμε σε ξενοδοχείο και μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται ο σκύλος επειδή το απαγορεύει ο διευθυντής. Άλλοι μας έλεγαν ότι το απαγορεύει ο νόμος. Πήγα συνολικά σε έξι ξενοδοχεία. Δεν μπορούσα να μπω ούτε στο μετρό καθώς κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται ή επιτρέπεται μόνο αν είναι στο box. Έτσι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο λιμάνι όλη τη νύχτα για να ταξιδέψουμε απόψε για την Κρήτη», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωσή του.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι… Θα περιμένουμε εδώ να περάσουν και οι υπόλοιπες ώρες μέχρι να φύγει το καράβι. Διότι δεν έχουμε άλλο κουράγιο να ψάξουμε να βρούμε ένα δωμάτιο έστω κάπου εδώ κοντά. Και το σκυλί είναι ταλαιπωρημένοι και εμείς. Ψάχναμε όλη τη μέρα για ξενοδοχείο με τα πόδια», είπε η σύζυγός του με την εξάντληση να είναι εμφανής στο πρόσωπο της.

Τι ορίζει ο νόμος

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος δεν ορίζει πως απαγορεύονται τα ζώα στα ξενοδοχεία, αλλά αυτό υπόκειται στις πολιτικές του εκάστοτε ξενοδοχείου.

Υπάρχουν ξενοδοχεία στην Ελλάδα που δέχονται κατοικίδια, αλλά με διαφορετικούς κανονισμούς το καθένα. Συνήθως, ο σκύλος σου μπορεί να μείνει στο ξενοδοχείο χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου απαιτείται μια ημερήσια αποζημίωση.

Κάποια ξενοδοχεία έχουν ειδικά δωμάτια που δεν διαθέτουν, για παράδειγμα, μοκέτες ή χαλιά και τα συστήνουν σε ανθρώπους που κάνουν διακοπές με το κατοικίδιό τους, ενώ κάποια άλλα ξενοδοχεία δίνουν απλώς ένα δωμάτιο λιγότερο κεντρικό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr