Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάσος: Μαίνεται η φωτιά - Στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα

Θάσος: Μαίνεται η φωτιά – Στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα

«Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο»

Ξεκίνησαν να επιχειρούν, με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα κατάσβεσης στην πυρκαγιά της Θάσου, που μαίνεται από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Εκτός από τη δασική έκταση η οποία έχει καεί μέχρι τώρα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάηκαν τα μοναδικά έλατα τα οποία υπήρχαν στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των κατοίκων. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πολύγνωτος Βάγης».

Πέντε ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη

Στην κατάσβεση της φωτιά επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στο έδαφος επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο, που είχε τεθεί υπό έλεγχο και αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Aν και η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στη σημείο.

Η φωτιά έχει κάνει στάχτη ένα μεγάλο πευκοδάσος και βρίσκεται αρκετά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη και επί τόπου επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τα εναέρια μέσα, επιπλέον δεν φυσούν άνεμοι που θα βοηθούσαν στην εξάπλωση της φωτιάς.

Οργή από πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής, «δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, καμία επιτελική καθοδήγηση, κανένα επιτελικό σχέδιο, καμία ουσιαστική επιτελική πρόληψη αναζωπυρώσεων, κανένα πλάνο».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024