Απειλές για τη ζωή της, από εξτρεμιστή, δέχθηκε η Βρετανίδα συγγραφέας JK Rowling, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι.

«Αισθάνομαι αηδία αυτή τη στιγμή. Ας είναι καλά», έγραψε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ στο Twitter.

Ανάμεσα στα σχόλια, υπήρχε και αυτό του Meer Asif Aziz, ο οποίος εκτόξευσε απειλές κατά της JK Rowling.

«Μην ανησυχείς, είσαι η επόμενη», έγραψε ο Aziz ο οποίος, σύμφωνα με την Daily Mail, περιέγραψε τον δράστη της επίθεσης του Ρούσντι ως «επαναστάτη σιίτη μαχητή».

O ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι εκδήλωνε συμπάθεια για τον σιιτικό εξτρεμισμό, αλλά και για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), όπως μετέδωσε το NBC επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ο Σαλμάν Ρούσντι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη. Ο συγγραφέας, μετά από χειρουργείο, παραμένει διασωληνωμένος και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι. Ο Ρούσντι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση.

Η συγγραφέας αφού ζήτησε τη συμπαράσταση του Twitter, δέχτηκε χιλιάδες σχόλια υποστήριξης, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αλλά και φαν της, να την υποστηρίζουν, με την ίδια να τους ευχαριστεί.