Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε έλληνες αθλητές ετοιμάζονται να μας κάνουν περήφανους φέτος τον Αύγουστο

Πέντε έλληνες αθλητές ετοιμάζονται να μας κάνουν περήφανους φέτος τον Αύγουστο

Έχοντας ήδη επιδείξει λαμπρή πορεία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου και Υγρού Στίβου, αγωνίζονται για την Ευρωπαϊκή διάκριση, έχοντας πάντα στο πλευρό τους την Εθνική Τράπεζα

Για τους φίλους του αθλητισμού, ο Αύγουστος είναι κάθε άλλο παρά μήνας ραστώνης. Έχοντας ήδη παρακολουθήσει τους συναρπαστικούς αγώνες και τις μεγάλες ελληνικές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ, περιμένουν πια με ενθουσιασμό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη (11-17 Αυγούστου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο (15-21 Αυγούστου).

Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι ελληνικές συμμετοχές είναι για άλλη μια χρονιά εξαιρετικά υποσχόμενες, έχοντας ήδη διαγράψει λαμπρή πορεία στα παγκόσμια πρωταθλήματα και η κατάκτηση σημαντικών τίτλων από Έλληνες είναι σχεδόν βέβαιη. Άλλωστε, ανάμεσά τους βρίσκονται ορισμένοι από τους σημαντικότερους ανερχόμενους αθλητές στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, πέντε εκ των οποίων συνεχίζουν να αγωνίζονται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Πιστή στη δέσμευσή της για την ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού, η Εθνική στέκεται πάντα στο πλευρό των αθλητών και τους βοηθά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ιδού οι πέντε αθλητές που ανυπομονούμε να δούμε στο στάδιο και την πισίνα

Μίλτος Τεντόγλου

Μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς και το ασημένιο στο Όρεγκον, ο Τεντόγλου καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που απέσπασε το 2018 στο Βερολίνο, στο πρώτο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Ο εξαιρετικός αθλητής μοιάζει αποφασισμένος να τα καταφέρει – και είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό.

Θα τον δούμε στους προκριματικούς στις 15 Αυγούστου στις 13.10 μμ στο άλμα εις μήκος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετέχει στον τελικό της επόμενης ημέρας (16/8) στις 21.27 μμ.

Χρήστος Φραντζεσκάκης

Νεαρός και ταχύτατα ανερχόμενος, ο Φραντζεσκάκης συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου – και κατέλαβε αμέσως την 9η θέση. Τώρα, έρχεται η στιγμή για την πρώτη συμμετοχή του νεαρού σφυροβόλου και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με στόχο την εξάδα που θα τον καθιερώσει στην ελίτ του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι αθλητές της σφυροβολίας είναι Ευρωπαίοι.

Θα τον δούμε στον προκριματικό της 17ης Αυγούστου στις 10.35 πμ και αν όλα πάνε καλά, ξανά στον τελικό της 18ης Αυγούστου στις 21.10 μμ.

Σπυριδούλα Καρύδη

Περιμένουμε πολλά από τη νεαρή αθλήτρια – ιδίως μετά την εμπειρία της παρθενικής συμμετοχής της στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου. Εκεί, κατέκτησε την 23η θέση με άλμα στα 13,63 μ. και τώρα στοχεύει στην είσοδό της στον τελικό του άλματος εις τριπλούν.

Θα την παρακολουθήσουμε στον προκριματικό της 17ης Αυγούστου στις 13.35 μμ – και αρκεί ένα καλό άλμα για να τη δούμε ξανά στον τελικό της 19ης Αυγούστου στις 21.55 μμ.

Ελίνα Τζένγκο

Μέσα στο 2022, η νεαρή ακοντίστρια πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο. Με αυτό το momentum στοχεύει τώρα στην πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και σε μια θέση στην κορυφαία οκτάδα.

Θα δοκιμάσει τις (διόλου ευκαταφρόνητες) δυνάμεις της στον προκριματικό της 18ης Αυγούστου στις 10 πμ, ενώ δυο ημέρες μετά, στις 21.25 μμ ελπίζει να συμμετέχει και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Κριστιάν Γκολομέεβ

Ο έλληνας αθλητής έχει δώσει μέσα στα χρόνια εκπληκτικά δείγματα γραφής, έχοντας κατακτήσει το Ασημένιο στη Γλασκώβη το 2018 και έπειτα στη Βουδαπέστη το Χάλκινο στα 50μ ελεύθερο. Τώρα, έρχεται να διεκδικήσει το τρίτο του μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Τα προγνωστικά είναι ευοίωνα, μιας και οι συνεχόμενες συμμετοχές του σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις έχουν επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με τις πιθανότητες να βρεθεί και πάλι στο βάθρο να είναι υπέρ του.

Θα απολαύσουμε την προσπάθειά του στον προκριματικό της 16ης Αυγούστου στις 10 πμ, ενώ αν όλα πάνε καλά θα τον δούμε και στους ημιτελικούς που θα διεξαχθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024