Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού: Τέταρτη παραίτηση πρωθυπουργού μέσα σε έναν χρόνο

Περού: Τέταρτη παραίτηση πρωθυπουργού μέσα σε έναν χρόνο

Ο πρωθυπουργός του Περού, Ανίμπαλ Τόρες, παραιτήθηκε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», σε επιστολή που κοινοποίησε μέσω Twitter

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας, Πέδρο Καστίγιο, υπέβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός του Περού, Ανίμπαλ Τόρες, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», στην επιστολή που κοινοποίησε μέσω Twitter.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση θα αγοράζει όλη τη σοδειά κόκας

Ο Ανίμπαλ Τόρες, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός που υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Καστίγιο, ο οποίος έχει βυθιστεί στη δίνη σκανδάλων από την έναρξη της θητείας του, μόλις πριν από έναν χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει πέντε έρευνες σε βάρος του προέδρου Καστίγιο, κάτι δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Καταγγελίες για διαφθορά

Οι υποθέσεις αφορούν την επιρροή στην αγορά καυσίμων από την κρατική εταιρεία Petroperu, τη φερόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης στην αποπομπή υπουργού Εσωτερικών, καταγγελίες για διαφθορά και συμπαιγνία σε δημόσια έργα, επιρροή σε φάκελο στρατιωτικής προαγωγής, καθώς και λογοκλοπή στην πανεπιστημιακή διατριβή του.

Προστατευόμενος από την προεδρική ασυλία του μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2026, δεν μπορεί να κατηγορηθεί και να προσαχθεί σε δίκη. Πέραν των νομικών προβλημάτων, ο Πέδρο Καστίγιο έχει αντιμετωπίσει στο Κογκρέσο δύο απόπειρες παραπομπής του με το ερώτημα της καθαίρεσης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024