Μάριος Θεμιστοκλέους, το πρωί της Τρίτης: «Δε χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια… Εχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία… Ηεπιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα εβδομαδιαία κρούσματα, λίγες ώρες μετά: Σε εβδομαδιαία βάση συνολικά 122.230 νέα κρούσματα, 355 θάνατοι και 138 διασωληνωμένοι.

Ητοι, 17 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και 51 νεκροί. Κάθε ημέρα χάνονται 51 συνάνθρωποί μας και σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ήταν 40 οι ημερήσιοι νεκροί, αυξήθηκαν κατά 11.

Αλλά ο αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία, κ. Θεμιστοκλέους, βλέπει επιπέδωση και μας συνιστά να μην ανησυχούμε.

Δηλαδή, να κάνουμε άνετα τις διακοπές μας, να πίνουμε τα μοχίτο μας στην παραλία, και να μην ασχολούμαστε με την πανδημία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, κ. Θεμιστοκλέους…

Αρνητική αξιολόγηση

Θυμάστε άραγε ποιοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές αυτής της απίστευτης περιπέτειας με τον κορωνοϊό, που ζήσαμε και στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2020; Ο Κικίλιας, ο Τσιόδρας, ο Χαρδαλιάς, ο Θεμιστοκλέους, η Γκάγκα, ο Αρκουμανέας, ο Κοντοζαμάνης, η Θεοδωρίδου. Και ύστερα ακολούθησαν και άλλοι, μέχρι σήμερα που δεν υπάρχουν ενημερώσεις.

Οι άλλοτε ήρωες, λοιπόν, της πανδημίας που έφυγαν νωρίς, έχουν γλιτώσει από την απαξίωση. Τον πρώτο χρόνο οι πολίτες έπιναν νερό στο όνομά τους, πλέον δεν έχουν και μεγάλη πέραση.

Οσοι έφυγαν για άλλες θέσεις και υπουργεία, είναι οι τυχεροί. Αλλοι αφιερώθηκαν στο επιστημονικό έργο τους και δουλεύουν χωρίς μεγάλη δημοσιότητα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, από κυβερνητικές πηγές, ότι για ορισμένους που είναι τώρα στις επάλξεις, η αξιολόγηση από το Μαξίμου είναι αρνητική. Κι αν είχαν μια ελπίδα να μπουν σε ψηφοδέλτια, την έχουν χάσει κι αυτή.

Ασε που οι ίδιες πηγές λένε ότι μπορεί να υπάρξουν κι αλλαγές προσώπων που περισσότερο προκαλούν, παρά καθησυχάζουν τον κόσμο ή τον καθοδηγούν σωστά.

Με απλά λόγια, όσοι αντικατέστησαν Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Κοντοζαμάνη, κ.λπ… έμειναν μετεξεταστέοι.

Πηγή: ΟΤ