Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα ο 60χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα ο 60χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του

Συγκλονίζει η νέα γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 60χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 56χρονη σύζυγό του στο Άνω Μαλάκι στα ορεινά του Δήμου Ρεθύμνου.

Η νέα γυναικοκτονία προκαλεί οργή, με τον καθ΄ομολογίαν δράστη να ισχυρίζεται ότι «θόλωσε» και έτσι τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Υπενθυμίζεται ότι το άγριο φονικό έγινε το πρωί της Κυριακής, και αφού είχε προηγηθεί καυγάς στη διάρκεια του οποίου η 56χρονη ζήτησε από τον 60χρονο να χωρίσουν.

Διαβάστε επίσης: Σοκ από νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη – Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος στην κουζίνα του σπιτιού της. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 60χρονος τηλεφώνησε στον 31χρονο γιο του που εκείνη την στιγμή έλειπε από το σπίτι και του είπε ότι είχε κάνει το φριχτό έγκλημα.

«Πήγαινε στο σπίτι. Σκότωσα τη μητέρα σου».

Ο 31χρονος πήγε αμέσως στο σπίτι των γονιών του και εκεί αντίκρυσε τη μητέρα του νεκρή. Τότε ειδοποίησε την αστυνομία.

«Ελάτε γρήγορα. Ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Μετά την άγρια δολοφονία, οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου. Ο γυναικοκτόνος αποφάσισε να παραδοθεί και εμφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου όπου ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τη σύζυγό του.

Από την ενδοοικογενειακή βία στη γυναικοκτονία

Για την υπόθεση μίλησε η Δέσποινα Σβουρδάκου, δρ. Εγκληματολογίας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Όπως τόνισε η ίδια, οι γυναικοκτονίες δεν προκύπτουν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά υπάρχει ένα υπόβαθρο ενδοοικογενειακής βίας, που φτάνει στο πιο σκληρό σημείο, στην αφαίρεση της ζωής.

«Ο άντρας δεν δέχεται το διαζύγιο και την απόρριψη και για να μη γίνει αυτό πραγματικότητα, αφαιρεί τη ζωή της γυναίκας. Στη συνέχεια θα μετανιώσει, όμως η γυναίκα δεν έρχεται πίσω. Τραγικές φιγούρες είναι και τα παιδιά», δήλωσε στο MEGA.

Στη συνέχεια η κ Σβουρδάκου περιέγραψε την κλιμάκωση της βίας: «Υπάρχει όντως μία βιτρίνα που προσπαθούμε να διατηρήσουμε, όμως πίσω από αυτή η συνεχόμενη βία με συγκρούσεις, με σωματική και ψυχολογική βία συσσωρεύεται. Το θύμα δεν μιλάει, σκύβει το κεφάλι, υπομένει, δίνει δεύτερη ευκαιρία, όταν όμως σηκώσει το κεφάλι και διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί, εκεί έρχεται η σύγκρουση».

Η δρ Εγκληματολογίας τόνισε πως τα πατριαρχικά στερεότυπα θέλουν την γυναίκα τέλειο υπόδειγμα απέναντι στον σύζυγό της και να ανέχεται πράγματα, γιατί ο ρόλος της είναι τέτοιος, ενώ πολλές φορές οι γυναίκες απεικονίζονται κατώτερες από τους άντρες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024