Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Πυρκαγιές στον νότο - Απειλούνται ελληνικά μειονοτικά χωριά

Αλβανία: Πυρκαγιές στον νότο – Απειλούνται ελληνικά μειονοτικά χωριά

Οι πυρκαγιές στον νότο της Αλβανίας έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. Βοηθούν στην κατάσβεση δύο ελληνικά καναντέρ.

Μαίνονται για τρίτη ημέρα οι πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές που χωρίζουν τους δύο ελληνικούς μειονοτικούς δήμους, Δρόπολης και Φοινικαίων στον νότο της Αλβανίας. Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε από χθες τη νύχτα δυτικά του όρους Πλατοβούνι – Σοπότι που χωρίζει τους δύο δήμους καίγοντας στο πέρασμά της χιλιάδες στρέμματα δασικές εκτάσεις.

Δείτε βίντεο

Βοηθούν δύο ελληνικά καναντέρ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δύο ελληνικά κάναντερ και ένα ελικόπτερο του αλβανικού στρατού επιχειρούν στην φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι στον δήμο Φοινικαίων, καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Απώτερος στόχος είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς στα χωριά Μουζίνα, Πετσά και Γαρδικάκι και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι και η ευρύτερη περιοχή με πυκνή βλάστηση και δύσβατα μέρη, αλλά και με περισσότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024