Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την αλληλεγγύη του Παρισιού προς την Ελλάδα επιβεβαίωσε η νέα ΥΠΕΞ της Γαλλίας

Την αλληλεγγύη του Παρισιού προς την Ελλάδα επιβεβαίωσε η νέα ΥΠΕΞ της Γαλλίας

Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών επιβεβαίωσε η νέα υπουργό Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, η οποία υποδέχθηκε τον Νίκο Δένδια στο Παρίσι.

Κατά την πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών μετά τον σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης, Κατρίν Κολονά και Νίκος Δένδιας συζήτησαν τα ελληνοτουρκικά, αλλά και θέματα όπως η ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κατρίν Κολονά επισήμανε ότι «είναι μία ιδιαίτερη ζώνη προσοχής για τις δύο χώρες» και «αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας».

«Η Γαλλία, όπως άλλωστε το έχει εκφράσει πολλές φορές, και μάλιστα δια στόματος του Γάλλου προέδρου τον Μάιο, είναι σύμμαχος και φίλη χώρα της Ελλάδας και είναι απολύτως αλληλέγγυα έναντι οποιασδήποτε απόπειρας επιβουλής της ελληνικής κυριαρχίας. Παρακολουθούμε την κατάσταση και πραγματικά μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς» σημείωσε.


Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες της στον Νίκο Δένδια για την αλληλεγγύη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στη Γαλλία, με τη συνδρομή δύο αεροσκαφών Canadair.

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας επισήμανε τις κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γαλλία και τις μακραίωνες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, σημείωσε ότι είναι λυπηρό να υπάρχουν φαινόμενα αναθεωρητισμού στον 21ο αι. και ενημέρωσε τη Γαλλίδα ομόλογό του για την έξαρση της τουρκικής ρητορικής και τις προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Επίσης, τόνισε πως «χάρη στα γαλλικά όπλα, η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας ενισχύεται απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή».

Τέλος, ευχαρίστησε τη Γαλλία που «βρέθηκε πάντα δίπλα μας χωρίς περιστροφές», αλλά και για την αποστολή 25 Γάλλων πυροσβεστών που θα μείνουν στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024