Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναλένα Μπέρμποκ: «Δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης του ευρώ»

Αναλένα Μπέρμποκ: «Δεν τα κάναμε όλα σωστά την περίοδο της κρίσης του ευρώ»

Σε κοινές δηλώσεις προέβησαν μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ και ο Έλληνας ομόλογος της, Νίκος Δένδιας ύστερα από την κατ’ ίδιαν συνάντησή το πρωί της Παρασκευής .

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα, η κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια αλλά και η σχέση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα υπουργός αναφέρθηκε στην περίοδο της μεγάλης κρίσης του ευρώ και παραδέχτηκε πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο «δεν τα έκανε όλα σωστά».

«Πολλές φορές νομίζαμε πως γνωρίζαμε καλύτερα τις λύσεις των προβλημάτων σας, ωστόσο τελικά ακούγαμε λιγότερο» δήλωσε. Για τον λόγο αυτό, είπε πως φρόντισε ερχόμενη στη χώρα μας, να συνομιλήσει  και να ακούσει  τα προβλήματα όλων.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην περίοδο Κατοχής της Ελλάδας  κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Η Γερμανία φέρει για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μια βαριά ενοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός και τόνισε πως η νέα γερμανική κυβέρνηση έχει μάθει ήδη πολλά και δεσμεύεται πως θα «επουλώσει τραύματα στο μέλλον».

«Ως νέα γερμανική κυβέρνηση προτιθέμεθα να μάθουμε για την ιστορία και να χτίσουμε γερές βάσεις για τις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε η κ. Μπέρμποκ.

Ανέφερε πως οι δύο χώρες (Γερμανία – Ελλάδα) μπορούν να επενδύσουν σε πόλεις και χωριά που επλήγησαν από την γερμανική κατοχή.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γερμανίδα υπουργός δήλωσε πως πρέπει να κάνουμε σαφές στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν πως η αντίσταση της Ευρώπης μπροστά στην ρητορική του θα είναι αμείωτη και να καταστεί ξεκάθαρο πως καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν μπορεί να απειλείται έτσι απλά από μια ισχυρή δύναμη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024