Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cognity: Ποια είναι η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή Gov.gr Wallet

Cognity: Ποια είναι η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή Gov.gr Wallet

Η καινοτόμος εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη από χθες σε App Store και Google Play, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής του

Ανάρπαστη έχει γίνει η πλατφόρμα Gov.gr Wallet, που ψηφιοποιεί τις αστυνομικές ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης, όπως προκύπτει από τις χιλιάδες αιτήσεων που δέχεται από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της.

Η καινοτόμος εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη από χθες σε App Store και Google Play, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής του. Γρήγορα και απλά, «κατεβάζοντας» τη νέα εφαρμογή και με απόλυτα ασφαλή τρόπο, ο πολίτης μπορεί να έχει διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή τα προσωπικά του έγγραφα (δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης).

Η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή

Ποια είναι, όμως, η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, η οποία ανέπτυξε την ιδέα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών;

Πρόκειται για την 100% ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες Cognity, η οποία έχει υλοποιήσει με επιτυχία ορισμένα από τα πλέον απαιτητικά και ταυτόχρονα εμβληματικά έργα στην Ελλάδα, για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ασφαλιστικές εταιρείες, ενέργεια.

Διαβάστε επίσης – Gov.gr Wallet: Πού δεν γίνονται δεκτά το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα – Οι εξαιρέσεις

Με βάση στην Αθήνα, και έχοντας παρουσία σε πάνω από 10 χώρες, μετασχηματίζει τις ψηφιακές υποδομές μεγάλων οργανισμών, με μια ομάδα 450 εξειδικευμένων στελεχών, που διαθέτουν κορυφαία, για τα διεθνή δεδομένα, τεχνογνωσία.

Αναφορικά με την εφαρμογή gov.gr wallet app, η Cognity επισημαίνει ότι κάνει ταχύτερη και ευκολότερη την ταυτοποίηση των πολιτών, όπου αυτό απαιτείται, στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, επιτρέπει την ασφαλή χρήση των εγγράφων και μειώνει την πιθανότητα πλαστογραφίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα ανάκλησης της εγκυρότητας του εγγράφου σε περίπτωση απώλειας. Η βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, με την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών εγγράφων να απαιτούν ελάχιστα clicks, και η αρμονική και ασφαλής σύζευξη της εφαρμογής με τις ψηφιακές υποδομές του κράτους, τέθηκαν από την αρχή ως βασικοί στόχοι και κριτήρια επιτυχίας. Κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού ελήφθησαν υπόψη τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το  Gov.gr wallet – ψηφιακό πορτοφόλι αποτελεί τη βασική ψηφιακή υποδομή για την αποθήκευση στο μέλλον και άλλων προσωπικών εγγράφων, όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα, η άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, το πιστοποιητικό ΚΤΕΟ και έγγραφα κοινωνικής ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του κράτους.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του κρατικού ψηφιακού πορτοφολιού, ο κ. Γιώργος Γαζέπης, πρόεδρος της Cognity, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί έναν πρωτόγνωρο ψηφιακό μετασχηματισμό. Και είμαστε ακόμη πιο περήφανοι, που η Cognity γίνεται αρωγός στην ανάδυση του νέου, ψηφιακού κράτους. Στη δική μας φιλοσοφία η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένας χρήσιμος και κρίσιμος σύμμαχος της Πολιτείας που έχει έναν και μόνο σκοπό: να κάνει ευκολότερη τη ζωή όλων μας, προάγοντας την ψηφιακή ανεξαρτησία του πολίτη, μέσα τις απαιτούμενες δυνατότητες και υπηρεσίες που θα απελευθερώσουν τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».

(Πηγή: ΟΤ)

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024