
Τουρκία: Η Σουηδία δεν έχει εκδώσει τους υπόπτους που ζητάμε για να μπει στο ΝΑΤΟ
Η Τουρκία επανήλθε στο ζήτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Η Σουηδία δεν έχει ακόμη εκδώσει υπόπτους που ζητεί η Τουρκία για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρά την υπογραφή συμφωνίας για την άρση του βέτο που είχε θέσει η Άγκυρα στην προσχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στο NATO τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα για την προσχώρησή τους στο NATO μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν την αντίθεση της Τουρκίας, η οποία κατηγόρησε τις δύο σκανδιναβικές χώρες για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και την υποστήριξη οργανώσεων τις οποίες έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.
- Διαβάστε επίσης: «Λύκος» ο Ερντογάν στην Τουρκία, «αρνάκι» όταν πάει στο εξωτερικό
Κριτήριο ένταξης οι δεσμεύσεις
Οι τρεις χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την άρση του βέτο της Άγκυρας με αντάλλαγμα δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα μπλοκάρει τις ενταξιακές τους προσπάθειες αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές. Η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση 73 ανθρώπων από τη Σουηδία, όπως και περίπου 10 άλλων από τη Φινλανδία.
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
