
Ρωσία: Η Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό, υποστηρίζει το Κρεμλίνο
Η Ρωσία δεν αποδέχεται τις κατηγορίες των κρατών της ΕΕ σχετικά με το φυσικό αέριο.
Η ρωσική Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε πως τεχνικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό του αγωγού που οφείλονται στις κυρώσεις εμποδίζουν την Gazprom να εξάγει περισσότερο.
Η Ρωσία παρέδωσε λιγότερο αέριο στην Ευρώπη σήμερα σε μια περαιτέρω κλιμάκωση μιας ενεργειακής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καταστήσει δυσκολότερο, και πιο ακριβό, το γέμισμα των δεξαμενών της Ένωσης ενόψει του χειμώνα.
Η επίμαχη τουρμπίνα
Η μείωση των παραδόσεων, στην οποία είχε αναφερθεί η Gazprom νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημαίνει πως η ικανότητα του αγωγού Nord Stream 1 – της κυριότερης διαδρομής διανομής ρωσικού αερίου στην Ευρώπη – έχει πέσει στο ένα πέμπτο της δυναμικότητάς του, καθώς η Ρωσία είπε πως άλλη μια τουρμπίνα αερίου χρειάζεται επισκευή.
“Η Gazprom παρέχει [αέριο] όσο περισσότερο χρειάζεται και είναι δυνατό. Γνωρίζουμε πως οι τεχνικές δυνατότητες εφοδιασμού έχουν μειωθεί τώρα”, είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εμποδίζουν την επισκευή εγκαίρως του εξοπλισμού του Nord Stream 1.
Ο Πεσκόφ είπε πως η Gazprom θα μπορέσει να αυξήσει τις προμήθειες όταν τελειώσει η συντήρηση. “Η Gazprom ήταν και παραμένει ένας αξιόπιστος εγγυητής όλων των υποχρεώσεών της αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί προμήθειες αν ξένος εξοπλισμός δεν μπορεί να συντηρηθεί λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων”, είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίσι: «Ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια»
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης
- Πάκσι – Παναθηναϊκός: Ο Αντίνο κάνει το 2-0 για το «τριφύλλι» (vid)
- Oil Prices Surge as Red Sea and Hormuz Risks Mount
- Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν σε τράπεζα στη Γερμανία και τερμάτισαν πιθανή υπόθεση ομηρείας
- Το Ιράν έστειλε στους Χούθι πυραύλους και διοικητές των Φρουρών, λίγο πριν αποκλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα






