Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ελλάδας: Στο μυαλό του Ιτούδη - Αυτοί είναι οι σίγουροι για το Eurobasket

Εθνική Ελλάδας: Στο μυαλό του Ιτούδη – Αυτοί είναι οι σίγουροι για το Eurobasket

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε γνωστή σήμερα (26/7), την προεπιλογή των παικτών για το EuroBasket του Σεπτέμβρη, υπάρχει όμως μια απόσταση ως τη τελική δωδεκάδα

Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει σιγά-σιγά στη τελική ευθεία για το EuroBasket του Σεπτέμβρη και ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε γνωστή την προεπιλογή της ομάδας.


Όμως, από τους 23 παίκτες που βρίσκονται σε αυτή μέχρι τους τελικούς 12 υπάρχει μια απόσταση που πρέπει να καλυφθεί.

Αρχικά ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα έχει εύκολη δουλειά μέχρι ένα σημείο καθώς έχει επιλέξει αρκετούς νέους μπασκετμπολίστες οι οποίοι σε δεύτερη φάση αναμένεται να μην υπολογίζονται.

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή η κίνηση σύμφωνα με όσα μας έχει δώσει να καταλάβουμε ο χώρος του μπάσκετ τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, πως γίνεται προσπάθεια αναγέννησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας, και όπως κάθε τι καινούριο ξεκινάει από την βάση, έτσι αυμβαίνει  και στη περίπτωση αυτή.

Ο Ιτούδης ξέρει πως πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στα νέα παιδιά και μια καλή αρχή είναι να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που ο ίδιος ξεχωρίζει να πάρουν παραστάσεις δίπλα στα μεγάλα και έμπειρα ονόματα που διαθέτει η Εθνική μας.

Οι «εύκολες αποφάσεις»

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά. Το πιθανότερο είναι ο Έλληνας τεχνικός να μην έχει στις «βαλίτσες» του για Ρώμη τους: Νίκο Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννης Κουζέλογλου, Άλεξ Αντετοκούνμπο, Λευτέρης Μαντζούκας , Όμηρος Νετζήπογλου,Γιώργος Τανούλης, πάντα βέβαια με τις εκτιμήσεις καθώς όλα μπορεί να αλλάξουν.

Οι σίγουροι


Οι… χωρίς δεύτερη σκέψη, παίκτες, που θα βρίσκονται στην Ιταλία δεν είναι άλλοι από τους: Νικ Καλάθη,
Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Αντετοκούνμπο , Γιώργος Παπαγιάννης, Θανάση Αντετοκούνμπο,Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, , Λευτέρη Μποχωρίδη, , Τάιλερ Ντόρσει.

Άσος: Μόνο ευχαριστημένος θα πρέπει να δηλώνει ο κόουτς της Εθνικής μας για αυτούς που του έτυχαν στον άσο. Σλούκας και Καλάθης αναμένεται να συνθέσουν ένα δίδυμο που θα λύσει τα χέρια του Έλληνα προπονητή, ο οποίος έχει τη δυνατότηα να τους χρησιμοποιεί και μαζί αλλά και τον καθένα μόνο του στο παρκέ.

2: Ο Τάιλερ Ντόρσει φαίνεται πως βλέπει το όνομα του στη θέση αυτή, καθώς όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία έχει την εμπιστοσύνη του Ιτούδη. Μαζί του θα βρίσκεται ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος έχει χαρακτηριστικά τα οποία χρειάζεται η «επίσημη αγαπημένη».

3. Οι δύο παλιοί συμπαίκτες και μετέπειτα αντίπαλοι στους δύο αιωνίους, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου είναι οι δύο που έχουν «τσεκάρει» το εισιτήριο για Ρώμη μέσω της θέσης «3».

4. Αυτή η θέση θα μπορούσε να παραληφθεί για χάρη ευκολίας χρόνου του συντάκτη αλλά θα κάνουμε ολοκληρωμένη δουλειά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λοιπόν θα βρίσκεται στη θέση 4 έχοντας παράλληλα και το ελεύθερο κινήσεων στον χώρο .Ο Θανάσης φαίνεται πως θα είναι αυτός που θα συμπληρώνει τον Γιάννη στο 4 μαζί με τον Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος υπό προυποθέσεις και σε ορισμένες συνθήκες μπορεί να αγωνιστεί και στο 5.

5. Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα έχει την συντροφιά του τρίτου Αντετοκούνμπο της παρέας, του Κώστα με τον οποίο αναμένεται να συνθέσει ένα δίδυμο με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

«Τα αν σύμφωνα με…»

Για να κλείσει η τελική αποστολή απομένει ένα ακόμα όνομα. Αυτό όμως μπορεί να προκύψει από οποιαδήποτε κατηγορία αναγκών του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός πρέπει να αποφασίσει σε ποια θέση πιστεύει πως χρειάζεται περισσότερη ανάγκη και να επιλέξει ένα όνομα από την δεξαμενή των 23ιών.

Προέχει η προετοιμασία

Όλα αυτά είναι πράγματα που στους περισσότερους από εμάς μοιάζουν δεδομένα. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας από τη 1η Αυγούστου. Τότε, ο Δημήτρης Ιτούδης θα ξεχωρίσει ονόματα θα αξιολογήσει ανάγκες και ικανότητες και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα προχωρήσει στη λήψη της τελικής του απόφασης. Μέχρι τότε… υπομονή.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024