Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο με τα «Νέα»: Ο θρυλικός Μπλεκ

Το Σάββατο με τα «Νέα»: Ο θρυλικός Μπλεκ

Το αγαπημένο κόμικ των παιδικών μας χρόνων, επιστρέφει!

Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Ο θρυλικός Μπλεκ!

Το αγαπημένο κόμικ των παιδικών μας χρόνων, επιστρέφει!

Αυτό το Σάββατο, τo τέταρτο τεύχος με νέες περιπέτειες του ξανθού γίγαντα, του μικρού Ρόντι, του καθηγητή Μυστήριου και των άλλων συντρόφων τους.

Η καλύτερη παρέα για τις διακοπές μας!

Ο θρυλικός ήρωας, που γνώρισε μέρες δόξας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή του κόμικ στην Ελλάδα.

Ο Μπλεκ, ο «ξανθός γίγαντας», αποτελεί μια εμβληματική φιγούρα, ένα αληθινό πρότυπο ζωής με προεκτάσεις και συμβολισμούς κάθε λογής. Ο πανύψηλος νέος με την ατσάλινη καρδιά και τη γενναιόδωρη ψυχή υπερασπιζόταν πάντα το δίκαιο και μαχόταν τη σκλαβιά και την καταπίεση. Εβαζε πρώτος τα στήθη του μπροστά στον κοινό αγώνα, όταν οι άλλοι δεν τλμούσαν καν να μιλήσουν. Ηταν ένας συνδυασμός θάρρους, αλτρουισμού, αυτοθυσίας πάθους και αλληλεγγύης.

Ο Μπλεκ, ως αμερικανός κυνηγός μάχεται τους Βρετανούς αποικιοκράτες στον πόλεμο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στα τέλη του 18ου αιώνα. Στις διάφορες περιπέτειές του τον ακολουθούν ο θετός γιος του, Ρόντι, και ο φίλος του καθηγητής Μυστήριος.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού με τις ιστορίες του Μπλεκ κυκλοφόρησε στην Ιταλία στις 3 Οκτωβρίου 1954 και για περισσότερο από 20 χρόνια πουλούσε 500.000 τεύχη την εβδομάδα.

Στην Ελλάδα, οι περιπέτειες του Μπλεκ κυκλοφόρησαν στα περίπτερα τον Ιούνιο του 1969 από τον δημοσιογράφο και εκδότη Στέλιο Ανεμοδουρά, δημιουργό του «Μικρού Ηρωα». Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή εφηβικά περιοδικά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024