Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζένη Καρέζη: Η αδημοσίευτη φωτογραφία 30 χρόνια μετά τον θάνατό της

Τζένη Καρέζη: Η αδημοσίευτη φωτογραφία 30 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια

Η Τζένη Καρέζη έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών σαν σήμερα το 1992. Η ηθοποιός πέθανε έπειτα από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο για τρία χρόνια.

Ο γνωστός φωτογράφος της εποχής, Κλεισθένης,  απαθανάτισε τη Τζένη Καρέζη στους δρόμους της Αθήνας να χαζεύει μία βιτρίνα με ρούχα. Η αδημοσίευτη φωτογραφία αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό Studio Kleisthenis στο Ιnstagram.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, έγραψε: «Σαν σήμερα το 1992 έφυγε από κοντά μας η μοναδική Τζένη Καρέζη. Ο Κλεισθένης τη φωτογραφίζει στους δρόμους της Αθήνας να κοιτάζει βιτρίνα με ρούχα. Αδημοσίευτη φωτογραφία».

Δείτε τη φωτογραφία

H Καρέζη… ξανθιά

Την Τζένη Καρέζη, την έχουμε όλοι το μυαλό μας ως τη διασημότερη μελαχρινή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπάρχει όμως και μια περίοδος που αναγκάστηκε να βάψει τα υπέροχα κατάμαυρα μαλλιά της… ξανθά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 60 αποφάσισε να ανεβάσει στο θέατρο την παράσταση «Ένα κουτό κορίτσι» και ο ρόλος ήθελε την πρωταγωνίστρια ξανθιά. Έτσι, η Τζένη Καρέζη έγινε κατάξανθη.

Η θεατρική παράσταση

Η Τζένη Καρέζη έπαιξε στο πλευρό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου και του Νίκου Κούρκουλου στη θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η οποία ανέβηκε το 1963 στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας διαβάζουμε: «Μια αλλιώτικη, ξανθιά Τζένη Καρέζη στο θεατρικό έργο «Ένα Κουτό Κορίτσι» το 1963 μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

«Πραγματικά κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί του, ειδικά στη σκηνή, ήμουν ευτυχισμένη. Έχει πολλά να διδαχθεί κανείς από τον Νιόνιο- το Νιονιό μου όπως τον έλεγα. Όλα αυτά τα χρόνια τον θαύμαζα και τον αγαπούσα. Και έπειτα ήρθε η συνεργασία μας στο «Μεγάλο μας Τσίρκο», όπου πραγματικά τον ερωτεύθηκα με πάθος» είχε πει η Τζένη Καρέζη στη δεκαετία του 70 για τον ηθοποιό που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς «μπαμπάδες» της».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024