Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ: Κι όμως, στα φιλικά τα πήγαινε μια χαρά

ΠΑΟΚ: Κι όμως, στα φιλικά τα πήγαινε μια χαρά

Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, ο Λουτσέσκου δε θα κρατήσει το στόμα του κλειστό

Συνοπτικά ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με τη Λέφσκι: δύο τραγικά λάθη στην άμυνα και μία κεφαλιά του Κάργα μόλις άουτ στην επίθεση. Αυτός ήταν όλος κι όλος ο ΠΑΟΚ στην ήττα του από τη Λέφσκι με 2-0. Ο φιλοξενούμενος είχε την μπάλα στην κατοχή του στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει και κυρίως πώς να τη φέρει με καλές προϋποθέσεις στο τέρμα του Μιχαήλοφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε μιλήσει για ματς ζωής ή θανάτου αλλά δεν πρόλαβε να φτιάξει μια ομάδα και να τη στείλει… στον πόλεμο. Όσα είδαμε στη Σόφια το βράδυ της Πέμπτης μαρτυρούν ότι ο δρόμος για να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα ανταγωνιστική είναι μακρύς και δύσβατος. Η άμυνα του είναι αργή, με καταστροφικές επιστροφές, η δε επίθεσή του είναι επί του παρόντος ανύπαρκτη. Φαίνεται ότι ορισμένα πράγματα δε θα μείνουν ως έχουν, κάτι θα καταφέρει να διορθώσει ο Λουτσέσκου.

Υπάρχουν όμως και πράγματα που δε διορθώνονται. Η ταχύτητα για παράδειγμα είναι ένα από αυτά. Στη ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά για να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Πώς θα τα καταφέρει να αποφύγει τον κενό χώρο, ώστε να μην τον εκμεταλλευτούν οι ταχύτατοι επιθετικοί; Στη ρεβάνς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όχι απλά επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0. Είναι δύσκολα γιατί η άμυνά του είναι εξαιρετικά προβληματική και η επίθεσή του αναιμική. Η αλλαγή φιλοσοφίας στις μεταγραφές έφερε παίκτες νεαρής ηλικίας και αδιάφορου βιογραφικού στην Τούμπα.

Ο Νταντας έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο Κουαλιάτα περιορίστηκε σε μία σέντρα όλη κι όλη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπράντον Τόμας έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα και ο γερμανός Νάρεϊ διακρίθηκε για τα νεύρα του. Μόνο ο νεαρός Κωνσταντέλιας άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Κανένας δεν περίμενε να είναι ο ΠΑΟΚ μονταρισμένος από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, δε φανταζόταν κανένας ότι θα πραγματοποιήσει τόσο κακή εμφάνιση και θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Η προσπάθειά του να επιτεθεί από τα άκρα διαβάστηκε εύκολα από τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα ήταν, ενώ είχε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, να μη δημιουργήσει ούτε μία φάση της προκοπής. Να μην καταφέρει με απειλήσει το βουλγαρικό τέρμα ούτε μία φορά. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει σαφές έλλειμμα ποιότητας, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι.

Οι μεταγραφές που έκανε ο Μπότο υλοποιώντας την κατεύθυνση του μεγαλομετόχου για μικρότερο κόστος έφεραν αυτήν την κατάσταση. Μπορεί στο μέλλον κάποιοι από τους νεαρούς νεοφερμένους να εξελιχθούν και να μεταπωληθούν.

Επειδή όμως η ρεβάνς είναι σε μία εβδομάδα, ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Ήδη του χρεώνεται ότι κράτησε στον πάγκο για ένα ολόκληρο ημίχρονο τον Κούρτις.

Αν η ομάδα του αποκλειστεί σε μία εβδομάδα από τη Λέφσκι, αυτός θα έχει πρώτος το πρόβλημα. Από τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς φαίνεται η δυσφορία του για όσα έγιναν το καλοκαίρι. Σε περίπτωση αποκλεισμού, όσα ανέφερε υπαινικτικά θα τα πει φόρα παρτίδα και τότε ούτε η Τούμπα θα τον χωράει ούτε η Θεσσαλονίκη. Μετά θα έρθει η σειρά του Μπότο και μετά…

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024