Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανική «ομολογία»: Ο Πούτιν είναι απόλυτα υγιής

Αμερικανική «ομολογία»: Ο Πούτιν είναι απόλυτα υγιής

Παρά τις φήμες περί αρρώστιας, ο διευθυντής της CIA υπογράμμισε ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι καλά στην υγεία του.

Τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έσπευσε να διαψεύσει ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.

Ο Μπερνς, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, ξεκαθάρισε ότι ο Πούτιν είναι «απόλυτα υγιής», υπογραμμίζοντας ότι η δήλωσή του αυτή δεν αποτελεί «επίσημη κρίση των μυστικών υπηρεσιών».

«Από όσο μπορούμε να πούμε, είναι απόλυτα υγιής», είπε όταν ρωτήθηκε για την υγεία του Πούτιν σύμφωνα με το Politico.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του Γουίλιαμ Μπερνς ήρθε μόλις μια ημέρα μετά το ταξίδι του Πούτιν στο Ιράν, όπου είχε επαφές με τον Ιρανό ομόλογό του Εμπραχίμ Ραΐσι και τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ο Πούτιν στρέφεται στο Ιράν για την προμήθεια drones, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αδυναμίας του αμυντικού τομέα της Ρωσίας.

Η αναβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας – Ιράν

Ο ήπιος τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν στις κατηγορίες των ΗΠΑ, δια στόματος του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ότι το Ιράν ετοιμάζεται να προμηθεύσει τη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έδειξε ότι μάλλον υπάρχει ένα βάθος στην όλη υπόθεση.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή η αμερικανική κατηγορία δεν απευθυνόταν μόνο στη Μόσχα και την Τεχεράνη αλλά ήθελε να τροφοδοτήσει και τα αντι-ιρανικά αντανακλαστικά των χωρών του Κόλπου.

Άλλωστε, η οικοδόμηση ενός τέτοιου μετώπου κατά του Ιράν ήταν μια από τις βασικές επιδιώξεις της πρόσφατης περιοδείας του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Πάντως οι χώρες του Κόλπου, δια στόματος του Σαουδάραβα υποουργού Εξωτερικών Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, επέμειναν ότι εξακολουθούν να θέλουν να έχουν και διαδικασίες διαλόγου με την Τεχεράνη.

Πάντως όντως ορισμένα από τα Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως το Shahed-129 και Shahed-191 θεωρούνται ιδιαίτερα εξελιγμένα και αποτελεσματικά στο πεδίο της άχης και θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της Ρωσίας να απαντήσει στα εξελιγμένα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα που φτάνουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024