Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δεν εκκενώνεται τελικά το κέντρο Υγείας

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δεν εκκενώνεται τελικά το κέντρο Υγείας

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σαλαμίνα

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, καθώς πλέον υπάρχει μόνο ένα πύρινο μέτωπο, με τα άλλα δυο να έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Η βελτίωση των συνθηκών οδήγησε την πυροσβεστική στο να δώσει εντολή έτσι ώστε να αναβληθεί η εκκένωση του κέντρου Υγείας, όπως είχε διαταχθεί νωρίτερα.

Εν τέλει, χρειάστηκε η διακομιδή μόνο ενός περιστατικού με έμφραγμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σε κάθε περίπτωση, το ΕΚΑΒ αλλά και το Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα παραμένουν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στο νησί, αφού η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσίασε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112, με τις Αρχές να ζητούν εκκένωση σε τρεις οικισμούς.

Λίγο πριν τις 20:00 μαίνονταν στη Σαλαμίνα τρία πύρινα μέτωπα, καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να ελεγχθούν προτού σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πυρκαγιές ξέσπασαν σε χαμηλή βλάστηση στον λόφο Πατρίς, στον λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Τα μηνύματα του 112

Το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, στέλνοντας μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους.

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο.


«Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου & Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή_Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο.

Λόγω της φωτιάς, μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο 2ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται, δε, το ΕΚΑΒ, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί το Θριάσειο για τυχόν εγκαυματίες.

Ισχυρές δυνάμεις

Συνολικά, στα τρία μέτωπα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

Δείτε βίντεο

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024