Πέντε παραστάσεις με ελεύθερο είσοδο για το καλοκαίρι από το Θέατρο Τέχνης
Φέτος το καλοκαίρι, τo Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν προσφέρει παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για μια ολοκαίνουρια αλλά και δύο παλαιότερες επιτυχημένες παραγωγές του.
Η αρχή έγινε στις 13 Ιουλίου με την παράσταση «Μαρίκα Νίνου-Σαν άστρο» στο κατάμεστο θέατρου του Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» να καταχειροκροτεί την παράσταση για τη ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου, με ζωντανή μουσική, αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και ακροβατικά, η οποία παρουσιάστηκες για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο.
Διαβάστε επίσης: Το έργο τέχνης που σκότωνε τη δημιουργό του

Ακολουθούν οι εξής παραστάσεις:
21-22 Ιουλίου : «Οι παστρικές» (πρεμιέρα)
Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, με αφορμή την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η οποία επικεντρώνεται στα έργα και τα πάθη των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού, συνδυάζοντας πρωτότυπα κείμενα και ζωντανή μουσική και τραγούδια με αποσπάσματα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου αλλά και ιστορικά στοιχεία.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr
Ώρα έναρξης: 9μμ.- διάρκεια παράστασης: 70΄ λεπτά
Ελεύθερη είσοδος

27 Ιουλίου: «Οι παστρικές»
Θέατρο Κολωνού
Η παράσταση θα ανέβει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Όλη η Αθήνα Μια Σκηνή.
Ώρα έναρξης: 9μμ.- διάρκεια παράστασης: 70΄ λεπτά
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr / https://www.ticketservices.gr/event/kolonos-27-07-2022/?lang=el. Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.
1 Αυγούστου: «Εκκλησιάζουσες-η Λαϊκή Οπερέττα» –
ΕΛΣ-«Λυρικός Νότος»-Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Η συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Θεάτρου Τέχνης, έκανε πρεμιέρα στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2019 και αποτελεί μουσική διασκευή του έργου του Αριστοφάνη, με μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Το 2019 και το 2021 παρουσιάστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και φέτος παρουσιάζεται σε νέα, εμπλουτισμένη μορφή και διανομή.
Ώρα έναρξης: 7.30 μμ.- διάρκεια παράστασης: 95΄ λεπτά
Ελεύθερη είσοδος
Η δυνατότητα για τις δωρεάν παραστάσεις δίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή.
- Η Σίτι διάλεξε τον «διάδοχο» του Γκουαρντιόλα
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων
- LIVE: Τορίνο – Ίντερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442