Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαρηγιάννης: Για τους επόμενους δύο μήνες να γίνεται έλεγχος για τοξικό περιεχόμενο στο σημείο της συντριβής του Antonov

Σαρηγιάννης: Για τους επόμενους δύο μήνες να γίνεται έλεγχος για τοξικό περιεχόμενο στο σημείο της συντριβής του Antonov

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζητάει να μη σταματήσουν οι έρευνες στην περιοχή όπου έπεσε το Antonov.

Η πτώση του Antonov στην Καβάλα όχι μόνο κόστισε τη ζωή στους οκτώ επιβαίνοντες, αλλά έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με το φορτίο του αεροσκάφους που συνετρίβη. Μάλιστα, η Ελλάδα προχωρεί σε διάβημα προς τη Σερβία σχετικά με το φορτίο του Antonov αφού οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε την ανάγκη δειγματοληψίας στο σημείο της πτώσης του Antonov στην Καβάλα τους επόμενους δύο μήνες για τοξικό περιεχόμενο.

«Τόσο από την καύση των εκρηκτικών όσο και των πλαστικών και μεταλλικών υλικών του αεροσκάφους εκλύονται ουσίες που μπορούν να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Αυτές στο μεγαλύτερό τους ποσοστό καταπίπτουν στο έδαφος. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει μια δειγματοληψία σε μια ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από το σημείο πτώσης. Αυτό καλό είναι να γίνει σε ένα διάστημα ενός με δύο μηνών, ακριβώς για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για τη χρήση μάσκας

Σχετικά με το αν οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να προσέξουν είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα μάσκας αυτή τη στιγμή, ό, τι είναι να πέσει στο έδαφος έχει ήδη πέσει». Προειδοποίησε ωστόσο για την πιθανότητα «να προκληθεί επαναιώρηση (σ.σ. σωματιδίων, δηλαδή σήκωμα σκόνης) από αγροτικές εργασίες κτλ.», η οποία θα κάνει αυτές τις ουσίες να βρεθούν ξανά στον αέρα και πιθανώς να μεταφερθούν μακρύτερα ή να τις εισπνεύσουν πολίτες που εργάζονται εντός αυτής της περιοχής γύρω από το σημείο της συντριβής.

Όπως εξήγησε «το θέμα είναι να μην περάσουν στην τροφική αλυσίδα οι ουσίες από την καύση των υλικών του αεροσκάφους» και πρόσθεσε πως «δύο – τρεις δειγματοληψίες μέσα στο επόμενο δίμηνο φτάνουν, δεν χρειάζεται παραπάνω».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024