Τόνι Μπλερ για Ουκρανία: Ο πόλεμος δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της
«Ο κόσμος πρόκειται να έχει τουλάχιστον δύο πόλους και πιθανώς πολλούς πόλους», δήλωσε ο Μπλερ.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει ότι η κυριαρχία της Δύσης φθάνει στο τέλος της ενώ η Κίνα αποκτά καθεστώς υπερδύναμης σε σύμπραξη με τη Ρωσία σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής εδώ και αιώνες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Ο κόσμος, δήλωσε ο Μπλερ, βρέθηκε σε ένα σημείο καμπής στην Ιστορία που μπορεί να συγκριθεί με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης: αλλά αυτή τη φορά η Δύση προφανώς δεν βρίσκεται σε άνοδο.
«Φθάνουμε στο τέλος της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης», ανέφερε ο Μπλερ σε διάλεξη με τίτλο «Μετά την Ουκρανία – Ποια είναι τα μαθήματα τώρα για την ηγεσία της Δύσης;», σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας σε φόρουμ στο Ντίτσλεϊ Παρκ, δυτικά του Λονδίνου.
«Ο κόσμος πρόκειται να έχει τουλάχιστον δύο πόλους και πιθανώς πολλούς πόλους», δήλωσε ο Μπλερ. «Η μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή αυτού του αιώνα θα προέλθει από την Κίνα, όχι τη Ρωσία».
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν



