Ερντογάν: Ζητά τη βοήθεια του Μακρόν για να προμηθευτεί η Τουρκία το αντιαεροπορικό σύστημα SAMPT
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του είχε χθες ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες, Σάββατο (17/7) τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συζητώντας μεταξύ άλλων, το ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών που είναι αποκλεισμένα.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο TRT, κομβικό σημείο της συνομιλίας ήταν η στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία προκειμένου η Τουρκία να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό σύστημα SAMPT και παράλληλα να έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.
- Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία
Προσδοκία της Τουρκίας είναι να «διασφαλίσει την έναρξη του έργου ανεφοδιασμού και να αναπτύξει ένα κοινό σύστημα που θα περιλάμβανε τη μέγιστη συνεργασία στο πλαίσιο της αρχής της «πλήρους διαφάνειας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
President @RTErdogan spoke by phone with President Emmanuel Macron of France.
The call addressed the Türkiye-France relations and regional matters.
— Presidency of the Republic of Türkiye (@trpresidency) July 16, 2022
President Erdoğan stated that Türkiye’s expectation about the SAMP-T issue was to ensure the launch of the supply project and develop a joint system that included maximum cooperation within the framework of the principle of “full transparency.”
— Presidency of the Republic of Türkiye (@trpresidency) July 16, 2022
Καθώς φαίνεται, ο Ερντογάν ψάχνει εναλλακτικές καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.
Παραμένει άγνωστη, μέχρι αυτή την ώρα, η απάντηση του Εμανουέλ Μακρόν.
- Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα αλλάζει δόγμα στην εξωτερική πολιτική
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)



























![Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cyclone-harry-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442