
ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνήσουν οι ελληνικές αρχές όλες τις πτυχές της πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov
Οι τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν, επίσης, ότι είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ, «που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού, που αποστέλλεται στην Ουκρανία, να καταλήξει στη μαύρη αγορά».
«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov», επισημαίνουν με κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.
Απαντήσεις σε έξι ερωτήματα
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διερευνηθούν, συγκεκριμένα, τα εξής:
«Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;
Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;
Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.
Έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες διερεύνησης των αιτιών του ατυχήματος;
Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου;
Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού υπουργείου Άμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιρειών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα;».
Σημειώνουν, επίσης, ότι είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ, «που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού, που αποστέλλεται στην Ουκρανία, να καταλήξει στη μαύρη αγορά».
Και καταλήγουν πως θεωρούν «αυτονόητο» ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
- Βραζιλία: Ο Λούλα βλέπει τον Ρούμπιο ως «εχθρό» της Λατινικής Αμερικής
- Γερμανία: Τις τρεις κόρες του κρατά αιχμάλωτες ο δράστης της «ομηρείας» στο Ντόρτμουντ
- Η ΕΕ επανεξετάζει το μέλλον των Ουκρανών προσφύγων, ενώ ορισμένα κράτη μέλη σκληραίνουν τη στάση τους
- Ιράν: Επίθεση των ΗΠΑ στο νησί Κεσμ – «Συντριπτική» ιρανική απάντηση σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ
- Βρετανία: Επεισόδια για τη σύλληψη ετοιμοθάνατου φοιτητή-θύματος επίθεσης
- Γερμανία: Ανδρας κρατά ομήρους 2 παιδιά – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ντόρτμουντ