Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Antonov: Σε εγρήγορση οι Αρχές – Παραμένουν αποκλεισμένες περιοχές

Antonov: Σε εγρήγορση οι Αρχές – Παραμένουν αποκλεισμένες περιοχές

Σε εγρήγορση βρίσκεται η τοπική κοινωνία αλλά και η αυτοδιοίκηση στην Καβάλα, μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους τύπου Antonov.

Σε εγρήγορση βρίσκεται η τοπική κοινωνία αλλά και η αυτοδιοίκηση στην Καβάλα, μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους τύπου Antonov.

Αν και μετά από τις έρευνες στον τόπο της συντριβής, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες, ωστόσο οι Αρχές απέκλεισαν αρκετές περιοχές καθώς συντρίμμια του Antonov αλλά και πυρομαχικά βρίσκονται διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Antonov: Εντοπίστηκαν 7 από τις 8 σορούς του αεροσκάφους, έχουν ανασυρθεί οι τρεις – Βρέθηκε το μαύρο κουτί;

Σημειώνεται πως αργά το απόγευμα της Κυριακής, και σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν οι επτά από τις οκτώ σορούς των επιβαινόντων στο αεροσκάφος, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, τα ειδικά συνεργεία εντόπισαν και την τελευταία.

Διαβάστε επίσης: Antonov: Σε εξέλιξη η έρευνα για τα πυρομαχικά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε πως μετά την έρευνα του στρατού δεν έχουν βρεθεί τοξικές ουσίες στον τόπο της συντριβής.

Δείγματα εδάφους

«Έχουν ληφθεί δείγματα εδάφους ώστε να γίνουν οι αναλύσεις των χημικών παραμέτρων. Αυτές θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα πάρουν δείγματα και από το νερό και από το έδαφος και από τον αέρα ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων».

Σύμφωνα με τον κ. Χουβαρδά, η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη για αρκετό καιρό, «καθώς πρέπει να γίνει εκκαθάριση όλων των δειγμάτων που έχουν βρεθεί. Προτεραιότητα είναι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορούν να μπουν στις περιοχές ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευματοδότηση».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024