Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το Netflix ετοιμάζει σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Το Netflix ετοιμάζει σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου είναι ο πρώτος Άγγλος που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες

Το Netflix ετοιμάζει νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τον αστέρα του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η υπηρεσία streaming ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος και η οικογένειά του θα εμφανιστούν σε μια σειρά πολλών επεισοδίων για τη ζωή και την καριέρα του αθλητή.

Η ανακοίνωση του Netflix

«Ο Μπέκαμ και η οικογένειά του θα δώσουν συνεντεύξεις και θα μοιραστούν προσωπικά εικόνες από τη ζωή τους, για να αφηγηθούν πλήρως την ιστορία του πώς έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές όλων των εποχών», αναφέρεται σε ανάρτηση του Netflix.

Σε δελτίο Τύπου, η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η σειρά ντοκιμαντέρ θα εξερευνά τα παιδικά του χρόνια σε οικογένεια της εργατικής τάξης στο Ανατολικό Λονδίνο και την ορμή και την αποφασιστικότητα που τον έκαναν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές όλων των εποχών.

Η σειρά περιλαμβάνει πλάνα προσωπικού αρχείου από τα τελευταία 40 χρόνια και συνεντεύξεις με τον Μπέκαμ, την οικογένειά του, τους φίλους του και πρόσωπα-κλειδιά στην πορεία του.

Ο Φίσερ Στίβενς θα σκηνοθετήσει τη σειρά και εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Τζον Μπάτσεκ.

Από τους «μπέμπηδες», στη «βασίλισσα» και τους Παριζιάνους

Η ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ μοιάζει με μυθιστόρημα. Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1975 στο Λονδίνο. Ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο συμμετέχοντας στην ομάδα του σχολείου, στο Τσίνγκφορντ.

Σε συνέντευξη του, έχει δηλώσει ότι φοίτησε σε αθλητικό σχολείο και όταν οι καθηγητές του, τον ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνος απαντούσε «Θέλω να γίνω διάσημος ποδοσφαιριστής». Ωστόσο, εκείνοι δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1992, σε ηλικία 17 ετών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον αγώνα της κόντρα στην Μπράιτον για το League Cup.

Αργότερα θα συμπεριλαμβανόταν στους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο Μπέκαμ, ενσωματώθηκε στις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» το 1991, ενώ στο περιβόητο ντεμπούτο του μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στο 60′, αντικαθιστώντας τον Αντρέι Καντσέλσκις.

Με τη Γιουνάιτεντ κατάφερε να σημειώσει μία σπουδαία καριέρα με πολλές επιτυχίες και τρόπαια. Αποτέλεσε, δε, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτό το γεγονός, συνέβαλε στην περαιτέρω εξέλιξή του ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως προσωπικότητα, όταν ο Σκωτσέζος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον νεαρό «Μπεκς» προσγειωμένο, ειδικά όταν είχε την τάση να δημιουργεί σάλο με τα πειράματα στην εμφάνισή του.

Ο Μπέκαμ με τους «μπέμπηδες» πραγματοποίησε 388 εμφανίσεις, έβαλε 85 γκολ, μοίρασε 101 ασίστ, και κατέκτησε 14 τρόπαια.

Το καλοκαίρι του 2003, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για τον Μπέκαμ και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα τον έπαιρνε η τελευταία, αλλά η Ρεάλ την τελευταία στιγμή έκανε προσφορά 35.000.000 ευρώ και τον ένταξε στο δυναμικό της.

Με τη φανέλα των Μαδριλένων σημείωσε 13 γκολ σε 116 συμμετοχές πριν πάρει μεταγραφή τ0 2007 για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Το τελικό ποσό της μετακίνησής του στην ομάδα της Αμερικής έφτασε τα 32,5 εκατομμύρια για πέντε χρόνια και το συμβόλαιο του άρχισε στις 11 Ιουνίου 2007. Στην παρουσίασή του μαζεύτηκαν περίπου 5.000 οπαδοί και 700 δημοσιογράφοι.

Καθώς ήταν παίκτης των Γκάλαξι, πέρασε δύο χρόνια στην Μίλαν, ως δανεικός και έγινε ο πρώτος Βρετανός που έπαιξε 100 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2013 αγωνίστηκε 10 φορές για την Παρί Σεν Ζερμέν και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες: Στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στις ΗΠΑ με τους Γκάλαξι και στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Συνολικά στην καριέρα του πανηγύρισε 19 τρόπαια: Εννέα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα (FA Cup), τέσσερα Κομιούνιτι Σιλντ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σούπερ Καπ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο και ένα Κύπελλο Αγγλίας σε επίπεδο Νέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και αρχηγός της εθνικής του για έξι χρόνια. Έκανε συνολικά 115 εμφανίσεις και δήλωσε το «παρών» στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998, 2002, 2006 και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2000 και 2004.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024