
Κοροναϊός: Παραμένουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τονίζει ο ΠΟΥ
Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Σχεδόν 2,5 έτη μετά την εμφάνισή της, η Covid-19 παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης για τον κοροναϊό.
Διαβάστε επίσης: Νόσησαν πάνω από 4 εκατ. Έλληνες – Θερίζουν οι επαναλοιμώξεις
Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ, που αποτελείται από ανεξάρτητους ειδικούς εμπειρογνώμονες, ανέφερε συγκεκριμένα ότι 1) τα αυξανόμενα κρούσματα, 2) η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού με νέες μεταλλάξεις, καθώς και 3) η πίεση που ασκεί στις υπηρεσίες υγείας ειδικά σε ορισμένες χώρες σημαίνουν συνολικά ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκτακτη για την υγεία παγκοσμίως.
Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η βελτιωμένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως λόγω των εμβολιασμών, έχει οδηγήσει σε «αποσύνδεση» του αριθμού των κρουσμάτων από τον αριθμό νοσηλειών και θανάτων.
Ο «COVID-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη δυστυχώς πουθενά», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη μετά την ανακοίνωση. Έκλεισε τονίζοντας ότι «καθώς ο ιός συνεχίζει να μας επιτίθεται, πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε αποτελεσματικά».
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»

