Κολεξιόν από τέσσερα κιλίμια δημιούργησε ο ντιζάινερ Álvaro Catalán de Ocón για την ισπανική φίρμα Gan· η κολεξιόν, με την επωνυμία, «Ποτάμια Πλαστικού» στόχο έχει να αναδείξει το παγκόσμιο πρόβλημα της ρύπανσης των ποταμών.

Τα τέσσερα κιλίμια ακούν στο όνομα «Γάγγης», «Γιανγκτσέ», «Ινδός» και «Νίγηρας», παίρνοντας τα ονόματα τεσσάρων σημαντικών υδάτινων οδών που έχουν επηρεαστεί από την ρύπανση πλαστικού.

Κάθε ένα έρχεται σε αποχρώσεις μπλε, πράσινου και καφέ και απεικονίζει μια άποψη του εκάστοτε ποταμού από τον αέρα. Είναι χειροποίητα από τεχνουργούς στην Ινδία που χρησιμοποίησαν 100% ανακυκλωμένες ακριλικές PET ίνες, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικά και ως προς την υφή παρόμοια με το μαλλί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GAN (@gan_rugs)

«Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στους τεχνουργούς να δημιουργήσουν υψώματα με το να κόβουν τα νήματα σε διαφορετικά ύψη, δημιουργώντας το εφέ τρισδιάστατης τοπογραφίας» εξήγησε ο Catalán de Ocón. «(Η κολεξιόν) «Plastic Rivers» αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του υλικού με το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε σχέδιο και επιζητά να ξεκινήσει μια συζήτηση, θέλει να λειτουργήσει ως μεταφορά αυτής της δυσάρεστης αλήθειας που αποφασίσαμε να κρύψουμε κάτω από το χαλί» συνέχισε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GAN (@gan_rugs)

Τα κιλίμια είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη κάτι το οποίο τα κάνει κατάλληλα για μια ποικιλία χώρων κατοικίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr