Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιούνται ΕΛ.ΑΣ. και Ε.Υ.Π. για την κηδεία του ψευδομουφτή της Ξάνθης

Κινητοποιούνται ΕΛ.ΑΣ. και Ε.Υ.Π. για την κηδεία του ψευδομουφτή της Ξάνθης

O Αχμέτ Μέτε ήταν ένα από τα πιο πειθήνια «όργανα» του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή

Κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αχμέτ Μέτε, του «ψευδομουφτή της Ξάνθης», ο οποίος πέθανε νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 57 χρόνων.

O Αχμέτ Μέτε ήταν ένα από τα πιο πειθήνια «όργανα» του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, κρατούσε τα ηνία της ψευτομουφτείας για 15 χρόνια και είχε… καταδικαστεί δύο φορές από τη Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις και τις ενέργειές του.

Η κούρσα της διαδοχής του έχει από καιρό αρχίσει και πλέον μετατρέπεται σε σπριντ, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο νυν αντι-ψευτομουφτής Αχμέτ Χράλογλου, ο οποίος ήδη είχε χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης με το προξενείο.

Συλλυπητήριο μήνυμα ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εύχομαι το έλεος του Θεού στον Αχμέτ Μετέ Χοτζεφέντι, τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης. Μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, στους οικείους του εκλιπόντος δασκάλου μας και σε όλα τα αδέρφια μου που ζουν στη “δυτική” Θράκη» έγραψε.

Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Από πλευράς των ελληνικών Αρχών, η κηδεία του, που αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, και με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της χώρας, θεωρείται εν δυνάμει αφορμή για οποιουδήποτε είδους προβοκατόρικη ενέργεια σε ελληνικό έδαφος, είτε από πλευράς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είτε από κάποιον πυρήνα ακραίων τούρκων εθνικιστών.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, τις οποίες συντονίζει προσωπικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος αναχώρησε για την Ξάνθη.

Συλλέγει πληροφορίες η ΕΥΠ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας που ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή, εκτός από τις υπηρεσίες της Θράκης, συμμετέχουν ομάδες αστυνομικών από την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική της Θεσσαλονίκης, ενώ τα κλιμάκια της ΕΥΠ που βρίσκονται μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης συλλέγουν κάθε είδους πληροφορία προς αυτή την κατεύθυνση.

Δηλαδή του ενδεχόμενου προβοκατόρικης ενέργειας ή πρόκλησης επεισοδίων, στο πλαίσιο του τουρκικού αφηγήματος περί δήθεν ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024