Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης: H χούντα δεν έπεσε όταν έγινε το Πολυτεχνείο

Μηταράκης: H χούντα δεν έπεσε όταν έγινε το Πολυτεχνείο

Οξείες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στο κόκκινο βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις χτεσινές τοποθετήσεις στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Η τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου από το βήμα της Βουλής και συγκεκριμένα η αναφορά του στο Πολυτεχνείο και στο ρόλο της εξέγερσης στην πτώση της χούντας, προκάλεσε οξείες αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν για αναθεωρητισμό της Ιστορίας και αμφισβήτησης του ρόλου της λαϊκής εξέγερσης στην πτώση της δικτατορίας.

Τη θέση αυτή υποστήριξε από το στούντιο του Mega και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

“H χούντα δεν έπεσε όταν έγινε το Πολυτεχνείο. Αντιθέτως άλλαξε το καθεστώς Παπαδόπουλου με το καθεστώς Ιωαννίδη, είναι ιστορία. Άκουσα με προσοχή τον Συρίγο και μίλησε με μεγάλο σεβασμό για το Πολυτεχνείο. Αναφέρθηκε στο κυπριακό που οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας και επίσης είπε ότι το Πολυτεχνείο μετά την κατάρρευση της χούντας μυθοποιηθηκε και έγινε αντικείμενο πολιτικής μετά την αντιπολίτευση. Νομίζω ήταν μια ιστορική ομιλία, ώριμη με επιχειρήματα” σχολίασε ο υπουργός.

“Είναι δυστυχώς κυβερνητική επιλογή. Θέλει να κολακεύσει το ακροδεξιό ακροατήριο και ειναι αυτό που λέει η Ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ που λέει ότι πρέπει να πάρουμε ιδεολογική ρεβάνς” σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος με τον κ. Μηταράκη να του απαντάει πως “βλέπει φαντάσματα» στην ομιλία του κ. Συρίγου.

 Η τουρκική προκλητικότητα

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι είναι σημαντικό σε αυτή την έντονη περίοδο με την Τουρκία ότι η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες. 

“Η σχέση με τις ΗΠΑ δείχνει ποσό κινείται υπέρ της ελληνικών συμφερόντων. Δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε εξοπλισμούς για να υπάρχει ισορροπία στο Αιγαίο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εργαλειοποιει το μεταναστευτικό” ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν προβλέπουμε ένα “θερμό” καλοκαίρι όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια προκλητική ενέργεια από την Τουρκία.

“Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε μια τραγική εμφάνιση που δεν ταιριάζει σε πρωθυπουργό σε στιγμές που περιγράφετε στα εξωτερικά μας θέματα. Να σταματήσει αυτό το φαινόμενο εκτραχηλισμού της πολιτικής ζωής. Δεν ταιριάζει να εμφανίζεται έτσι τη Βουλή με θλιβερές παλινδρομήσεις σε ένα παρελθόν που νομίζαμε ότι το αφήσαμε πίσω μας” τόνισε ο κ. Βαρεμένος. 

“Ζητάμε από τις ΗΠΑ να καταγγέλει τις προκλήσεις της Τουρκίας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αμφισβητούν ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία. Ανοιχτά ζητάμε ως ΣΥΡΙΖΑ, οι ΗΠΑ με κάθε τροπο να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Σχετικά με το μπλόκο στην αγορά των F-16, σχολίασε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει τινάξει κάθε ισορροπία στην εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση παγιδεύει τη χώρα σε προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού. 

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024