Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενώνουν δυνάμεις για την ασφάλεια των τροφίμων η περιφέρεια Δ. Ελλάδας και ο ΕΦΕΤ

Ενώνουν δυνάμεις για την ασφάλεια των τροφίμων η περιφέρεια Δ. Ελλάδας και ο ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ, υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Στενή συνεργασία θα αναπτύξουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο ΕΦΕΤ για την ασφάλεια των τροφίμων στη περιοχή μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022, 2023 και 2024, μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών/αναφορών πολιτών καθώς και την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών σε εφαρμογή του Καν. 625/2017.

Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνονται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων του, σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος και προϊόντων του, σε εγκαταστάσεις παγωτού, μεταποίησης αλιευμάτων, μαγειρεμένων φαγητών που απαιτούν έγκριση, τροφίμων ζωικής προέλευσης, παραγωγής και τυποποίησης μελιού, παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου ή άλλων ελαίων και φυτικών λιπαρών, επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών, παραγωγής αναψυκτικών, οίνου, ζύθου και ποτών με αλκοολικό τίτλο έως 15%, εμφιαλωμένων νερών, επιχειρήσεων αποθήκευσης τροφίμων και ψυκτικές αποθήκες, επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων και παροχής υπηρεσιών εστίασης, κ.ά..

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνιος Ζαμπέλας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, για τη συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, και επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή των υγειονομικών και επισιτιστικών κρίσεων σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

«Η συμφωνία θέτει το πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης των ελεγκτικών μας μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση του ελεγκτικού μας έργου. Είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε πράξη την άρση των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων, να αποφύγουμε φαινόμενα διπλών και ανώφελων ελέγχων, να εξοικονομήσουμε πόρους και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επίτευξη των κοινών μας στόχων» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε τη σημασία διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, που όπως είπε «είναι μείζονος αξίας, πρωτίστως για τη δημόσια υγεία αλλά και για την ίδια την επιχειρηματικότητα».

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024