Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Netflix και Microsoft συνεργάζονται για συνδρομές με διαφημίσεις

Netflix και Microsoft συνεργάζονται για συνδρομές με διαφημίσεις

Η εταιρεία πασχίζει να συγκρατήσει τη μείωση της συνδρομητικής βάσης.

Τη συνεργασία του με τη Microsoft για τη διάθεση φθηνότερων συνδρομών με διαφημίσεις ανακοίνωσε το Netflix, το οποίο πασχίζει να βρει νέους τρόπους κερδοφορίας μετά τη δραματική μείωση χρηστών.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσο θα κοστίζει η νέα υπηρεσία, διαβεβαίωσε όμως ότι το συνδρομητικό πλάνο θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης: «The Waiter» – Η ταινία μυστηρίου με τον Άρη Σερβετάλη, η πρώτη ελληνική παραγωγή στο Netflix

Η Micrrosoft θα προσφέρει τεχνική υποδομή και την πλατφόρμα πώλησης διαφημιστικού χώρου, ανέφερε ο διευθυντής του Neftlix Γκρεγκ Πίτερς σε ανακοίνωσή του.

«Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι ξεκάθαρος: περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές και μια premium εμπειρία για τους διαφημιστές» έγραψε.

Η περίοδος των πανδημικών lockdown αποδείχθηκε χρυσωρυχείο για το Neflix, καθώς ο κόσμος ήταν αναγκασμένος να αναζητήσει πηγές ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Η κατάσταση όμως αντιστράφηκε φέτος με την άρση των περιορισμών και την αύξηση του κόστους ζωής λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης.

Τον Απρίλιο, το Netflix είδε τη χρηματιστηριακή αξία του να συρρικνώνεται κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την ανακοίνωση της απώλειας 200.000 συνδρομητών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, την ώρα που οι επενδυτές περίμεναν 2,55 εκατ. νέους συνδρομητές. Ήταν η πρώτη μείωση χρηστών από τον Οκτώβριο του 2011.

Σημαντικός παράγοντας για την πτώση, ανέφερε η εταιρεία, είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός από το Amazon Prime, το HBO Max, το Apple TV και το Disney+.

Τον περασμένο μήνα τo Netflix ανακοίνωσε 300 απολύσεις και φέρεεται τώρα να προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί συμφωνίες με στούντιο ώστε να μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024