
Σάμος: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Αναζωπυρώσεις προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Σάμο.
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές που παραμένουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη δυτική Σάμο.
Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο – Πνέουν ισχυροί άνεμοι
Οι παρεμβάσεις από αέρος αλλά και οι προσπάθειες σε δύσβατα σημεία από επίγεια συνεργεία δασοπυρόσβεσης είχαν σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί περιμετρικά η πυρκαγιά και να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Οι άνεμοι όμως που πνέουν προκαλούν αναζωπυρώσεις.
Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Μάζι Βοιωτίας: Στη μάχη της κατάσβεσης και εναέρια μέσα
Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης σημείωσε ότι «από τις 10 το πρωί δεν υπάρχουν εστίες ενώ η περιοχή που καιγόταν μέχρι τα ξημερώματα έχει οριοθετηθεί». Ο δήμαρχος ανέφερε πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για φωτιά που ξεκίνησε από κολόνα της ΔΕΗ ενώ απέκλεισε πιθανότητα ανθρώπινης παρέμβασης.
Στα σπίτια τους
Στο μεταξύ επέστρεψαν στα σπίτια τους κάτοικοι των οικισμών Λημνιώνας και Αγίας Κυριακής που εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ πάντα σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ κάηκαν παραθεριστικές κατοικίες στον οικισμό Μακριά Πούντα αλλά και βάρκες αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τη θάλασσα.
- Διαιτησία: Αυτή είναι η λίστα των Ευρωπαίων VAR υψηλού επιπέδου για τα ντέρμπι της Super League
- Ουκρανία: Ο αρχηγός του στρατού έφυγε – Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Φεντόροφ «εξέχουσα θέση» στην κυβέρνηση
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Ρίας Ελληνίδου
- Ιστορίες: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Μπόγκναρ: «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη»
- Kaizen Gaming: Νέο διεθνές πρόγραμμα για την προστασία των τοπικών κοινωνιών από τις φυσικές καταστροφές


