ΔΣΑ: Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην μείνουν οι διάδικοι χωρίς δικαστική προστασία
Για το ζήτημα προσδιορισμού των αιτήσεων προσωρινής διαταγής έστειλε επιστολή ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου
Για αρνησιδικία κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, στην επείγουσα επιστολή του, με αποδέκτες την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Σοφία Φούρλαρη , για το μείζον ζήτημα προσδιορισμού των αιτήσεων προσωρινής διαταγής, της άμεσης δηλαδή δικαστικής προστασίας που διεκδικούν οι πολίτες που προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια.
Χωρίς προστασία οι διάδικοι
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ίδια επιστολή, εκ του γεγονότος ότι οι πρώτες δικάσιμοι που δίνονται είναι για το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα «ένας πολύ μεγάλος αριθμός διαδίκων να μένει, για χρονικό διάστημα που πλησιάζει τον ένα (1) μήνα, χωρίς ουσιαστικά κανένα μέσο δικαστικής προστασίας (!!!) και αυτό σε μια περίοδο δικαστικών διακοπών που λειτουργούν μόνο τμήματα διακοπών και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουν υπηρεσία ακροατηρίου».
Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, που αφορά πρωτίστως τους πολίτες, ο Δ. Βερβεσός ζητά αρμοδίως να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να τον ταχύτερο προσδιορισμό των αιτήσεων προσωρινής διαταγής.
Το τελευταίο ανάχωμα αποτελεσματικής απονομής Δικαιοσύνης
Ο κ. Βεβεσός επισημαίνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα του τελευταίου αναχώματος αποτελεσματικής απονομής Δικαιοσύνης, καθώς είναι γνωστό ότι η διαδικασία των προσωρινών διαταγών αποτελεί την πιο ουσιαστική έκφανση της προσωρινής δικαστικής προστασίας, που καλείται να διασώσει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα ενός δικαστικού συστήματος το οποίο επιδεικνύει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπογραμμίζει ότι είναι σαφές σε ένα ευνομούμενο κράτος δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια κατάσταση που δημιουργεί εν τοις πράγμασιν αρνησιδικία, αφήνοντας μεγάλο αριθμό διαδίκων, για χρονικό διάστημα που πλησιάζει τον ένα μήνα, χωρίς κανένα μέσο δικαστικής προστασίας, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου λειτουργούν μόνο τμήματα διακοπών και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουν υπηρεσία ακροατηρίου.
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442