Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό των συνόρων τους με τις ΗΠΑ

Μεξικό: Ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό των συνόρων τους με τις ΗΠΑ

Στην δεύτερη κατ ’ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάϊντεν με τον πρόεδρο του Μεξικού, Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ μέσα σε 8 μήνες, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης του να δαπανήσει 1.5 δις δολάρια με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των συνόρων τους με την Αμερική.

Ο πρόεδρος του Μεξικού έκανε αυτή την ανακοίνωση κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Τζο Μπάϊντεν στον Λευκό Οίκο.

Σε δήλωση από κοινού οι δύο πρόεδροι χαρακτήρισαν το πρόγραμμα αυτό ως «πολύ τολμηρή» απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που διέρχονται τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδροι έθεσαν ως στόχο και την εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών που συμβαίνει στα σύνορά τους.

Ισότιμοι εταίροι

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε μόλις ένα μήνα μετά από την άρνηση του αρχηγού του μεξικανικού κράτους να συμμετάσχει στην Σύνοδο της Αμερικής στο Λος Άντζελες, διότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να μην προσκαλέσει την Κούβα , την Βενεζουέλα και την Νικαράγουα στην εν λόγω Σύνοδο.

Παρά την μη εμφάνιση του κ. Λόπες Ομπραδόρ στην Σύνοδο, ο Μπάϊντεν χαρακτήρισε το Μεξικό ως έναν «ισότιμο εταίρο» και συνέχισε λέγοντας: «Παρά τους υπερβολικούς τίτλους που διαβάζουμε συχνά, εσείς κι εγώ έχουμε σθεναρή, παραγωγική σχέση εργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του μεξικανικού κράτους, αναφέροντας: « Έχουμε επιτύχει να συνεργαζόμαστε ως καλοί φίλοι και πραγματικοί σύμμαχοι».

Στο δελτίο Τύπου, οι δύο ηγέτες σημείωσαν πως το Μεξικό δεσμεύεται να διαθέσει χρηματοδότηση 1,5 δισεκ. δολαρίων και πλέον για έργα υποδομής στα σύνορα.

Ο μεξικανός πρόεδρος τάχθηκε και αυτός υπέρ της «ενισχυμένης συνεργασίας» των δύο κρατών, επαναφέροντας παράλληλα τα αιτήματα που έχει διατυπώσει επανειλημμένα, ιδίως το να δοθούν έγγραφα σε συμπατριώτες του μετανάστες εγκατεστημένους για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024