Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Πολιτικοί ηγέτες καλούν σε ηρεμία μετά τη δολοφονία στελέχους του Κόμματος Εργαζομένων

Βραζιλία: Πολιτικοί ηγέτες καλούν σε ηρεμία μετά τη δολοφονία στελέχους του Κόμματος Εργαζομένων

Η κατάσταση στη Βραζιλία είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη μετά τη δολοφονία.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη Βραζιλία μετά τη δολοφονία στελέχους του Κόμματος Εργαζόμενων (PT) από ένα ομοσπονδιακό δεσμοφύλακα και φερόμενο ως υποστηρικτή του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο. Θυμίζουμε ότι το κλίμα στη χώρα της Νότιας Αμερικής είναι έτσι κι αλλιώς πολωμένο εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το apnews.com και όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το βράδυ του Σαββάτου, ο Χόρχε Χοσέ ντα Ρότσα εμφανίστηκε απρόσκλητος στο πάρτι γενεθλίων του τοπικού αξιωματούχου του Εργατικού Κόμματος, Μαρτσέλο Αρούντα και τον πυροβόλησε, ανακοίνωσε η Αστυνομία της πολιτείας Παρανά.

Τι είπε ο δράστης πριν πυροβολήσει

Επικαλούμενη αρκετούς μάρτυρες, η αστυνομία δήλωσε ότι ο ντα Ρότσα φώναξε την υποστήριξή του στον Μπολσονάρο πριν πυροβολήσει το θύμα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Αρούντα, επίσης δημοτικός φρουρός, ανταπέδωσε τα πυρά στον δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο, δήλωσε ο γραμματέας δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας.

Πολιτικοί καταδίκασαν την επίθεση. «Ο λαός της Βραζιλίας είναι ένας λαός της ειρήνης. Και πρέπει να ανακτήσουμε την ομαλότητα στη χώρα μας», έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο Ντα Σίλβα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Μπολσονάρο τον Οκτώβριο.

Ο Γκλέιζι Χόφμαν, ηγέτης του Κόμματος των Εργαζομένων, εξέφρασε τον θρήνο του για «μια τραγωδία που προκύπτει από τη μισαλλοδοξία αυτών των ανθρώπων» και μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες του Αρούντα, πατέρα τεσσάρων παιδιών, στο πάρτι γενεθλίων του, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με την εικόνα του Ντα Σίλβα.

Καταδίκασε τη δολοφονία ο Μπολσονάρο

Ο Μπολσονάρο καταδίκασε την επίθεση. «Είμαστε ενάντια σε κάθε πράξη βίας», δήλωσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο της Μπραζίλια, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo. Ο Μπολσονάρο υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι μαχαιρώθηκε και παραλίγο να πεθάνει στην προεκλογική του εκστρατεία το 2018.

Αλλά ο ακροδεξιός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την αριστερά ότι υποδαυλίζει την πολιτική βία.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024