Βραζιλία: Πολιτικοί ηγέτες καλούν σε ηρεμία μετά τη δολοφονία στελέχους του Κόμματος Εργαζομένων
Η κατάσταση στη Βραζιλία είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη μετά τη δολοφονία.
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στη Βραζιλία μετά τη δολοφονία στελέχους του Κόμματος Εργαζόμενων (PT) από ένα ομοσπονδιακό δεσμοφύλακα και φερόμενο ως υποστηρικτή του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο. Θυμίζουμε ότι το κλίμα στη χώρα της Νότιας Αμερικής είναι έτσι κι αλλιώς πολωμένο εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το apnews.com και όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το βράδυ του Σαββάτου, ο Χόρχε Χοσέ ντα Ρότσα εμφανίστηκε απρόσκλητος στο πάρτι γενεθλίων του τοπικού αξιωματούχου του Εργατικού Κόμματος, Μαρτσέλο Αρούντα και τον πυροβόλησε, ανακοίνωσε η Αστυνομία της πολιτείας Παρανά.

Τι είπε ο δράστης πριν πυροβολήσει
Επικαλούμενη αρκετούς μάρτυρες, η αστυνομία δήλωσε ότι ο ντα Ρότσα φώναξε την υποστήριξή του στον Μπολσονάρο πριν πυροβολήσει το θύμα.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Αρούντα, επίσης δημοτικός φρουρός, ανταπέδωσε τα πυρά στον δράστη, ο οποίος νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο, δήλωσε ο γραμματέας δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας.
Πολιτικοί καταδίκασαν την επίθεση. «Ο λαός της Βραζιλίας είναι ένας λαός της ειρήνης. Και πρέπει να ανακτήσουμε την ομαλότητα στη χώρα μας», έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο Ντα Σίλβα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Μπολσονάρο τον Οκτώβριο.
Ο Γκλέιζι Χόφμαν, ηγέτης του Κόμματος των Εργαζομένων, εξέφρασε τον θρήνο του για «μια τραγωδία που προκύπτει από τη μισαλλοδοξία αυτών των ανθρώπων» και μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες του Αρούντα, πατέρα τεσσάρων παιδιών, στο πάρτι γενεθλίων του, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με την εικόνα του Ντα Σίλβα.
Καταδίκασε τη δολοφονία ο Μπολσονάρο
Ο Μπολσονάρο καταδίκασε την επίθεση. «Είμαστε ενάντια σε κάθε πράξη βίας», δήλωσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο της Μπραζίλια, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo. Ο Μπολσονάρο υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι μαχαιρώθηκε και παραλίγο να πεθάνει στην προεκλογική του εκστρατεία το 2018.
Αλλά ο ακροδεξιός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την αριστερά ότι υποδαυλίζει την πολιτική βία.
- «Σε μια δεκαετία» ο μπαταρίες στερεάς κατάστασης στην ηλεκτροκίνηση
- Ρόδος: Εντοπίστηκε ο 52χρονος Βρετανός που είχε αναστατώσει όλο το νησί με την εξαφάνισή του
- Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» υλοποιούμε μία ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη στρατιωτική οικογένεια
- Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην ΤΥΠΕΤ στον Δήμο Διονύσου
- Θεσσαλονίκη: Μετέφερε μετανάστες με… ηλεκτρικό πατίνι – Χειροπέδες σε 17χρονο
- Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Ετοιμάζουν ταινία για τον πόλεμο του Αφγανιστάν στο Netflix
- Περιφέρεια που αδειάζει, πόλεις που «ασφυκτιούν»: Το διπλό αδιέξοδο της χώρας
- «Σε προχωρημένες επαφές με τον Γιούρτσεβεν η Ρεάλ» – Τι ισχύει για το Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-130x85.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442