
Θεσσαλονίκη: Έκδοση 46χρονου από το Μπαχρέιν στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα ηρωίνης
Ο 46χρονος κρατούμενος θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο
Στις ΗΠΑ εκδίδεται, με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, 46χρονος από το Μπαχρέιν, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.
Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ μεγάλο φορτίο ηρωίνης, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Στις δύο αυτές χώρες είχαν κατασχεθεί προηγουμένως συνολικά 10 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, τα οποία και συνδέθηκαν με τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.
Κατά πληροφορίες, η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.
Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος και έκτοτε κρατείται. Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα τού αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στην πατρίδα του, ενώ διά του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή.
Διαβάστε επίσης: Ποιοι είναι οι πέντε Βρετανοί με τα 300 κιλά κοκαΐνης – Ο αδερφός του αρχηγού έχει κάψει ζωντανό άνθρωπο
Ο 46χρονος κρατούμενος θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του Δημήτρης Στρεβίνας.
- Εμπρησμός Marfin: Τι αναφέρει η έκθεση της ΔΕΕ για την ταυτοποίηση των τριών κατηγορούμενων
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε έρχεται «το φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού»
- Το συμβόλαιο του Τζόσεφ στον Ολυμπιακό – Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας
- Κατρακυλούν τα ποσοστά αποδοχής των ΗΠΑ παγκοσμίως, αύξηση θετικών γνωμών για την Κίνα – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- «Δεν θα έπρεπε να είναι στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ» – Η δήλωση Νικολαΐδη και η διόρθωση
- Δήμος Λευκάδας: Δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με την αστεγία

