Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σταματήστε την αισχροκέρδεια» ζητούν οι δανειολήπτες από τα funds

«Σταματήστε την αισχροκέρδεια» ζητούν οι δανειολήπτες από τα funds

Αναφέρουν περίπτωση δανείου 60.000€, που αγοράστηκε για 20.000 ευρώ από το fund, το οποίο τώρα ζητάει 120.000€ από το δανειολήπτη.

Την ανάγκη να σταματήσουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας προς τους δανειολήπτες, ειδικά την εποχή που η ακρίβεια αποτελεί τον νο1 πονοκέφαλο για τα ελληνικά νοικοκυριά, επαναλαμβάνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, διάφορα «επενδυτικά ιδρύματα» και «εταιρείες διαχείρισης» («funds») απειλούν δανειολήπτες και τους ζητούν υπέρογκα ποσά.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας, προχώρησε σε κάλεσμα κινητοποίησης και κοινής δράσης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές και θεσμικές κινήσεις και να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο πρόβλημα, ενώ έστειλε και επιστολή στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σ’ αυτήν, επισημαίνουν ότι «οι εκπρόσωποι των πολιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όλες τις δυνατότητες που τους παρέχει η Δημοκρατία για να προφυλάξουν την κοινωνία και τους πολίτες».

Οι παράλογες απαιτήσεις

Όπως εξηγεί ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας, ένα fund αγόρασε, με λιγότερο από το 1/3 της ονομαστικής αξίας του, δάνειο ύψους 60.000 ευρώ – δίνοντας δηλαδή λιγότερα από 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ζητάει σήμερα πάνω από 120.000 ευρώ από τον άτυχο δανειολήπτη, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία «εξωλογιστικούς τόκους» που δεν πέρασαν ποτέ στον ισολογισμό της τράπεζας που έδωσε το δάνειο.

«Επαναλαμβάνουμε ότι έχουν καταγγελθεί πολλά παρόμοια περιστατικά και αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο ως ενδεικτικό της κατάστασης» προσθέτει ο Σύλλογος Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024