Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ESM: Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνουν για την εκλογή διαδόχου του Ρέγκλινγκ

ESM: Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνουν για την εκλογή διαδόχου του Ρέγκλινγκ

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληροί τα καθήκοντά του για τρεις ακόμη μήνες

Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεν κατάφερε να επιλέξει τη Δευτέρα τον διάδοχο του Κλάους Ρέγκλινγκ στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΕSM και η ψηφοφορία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ESM αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο, όταν θα λήξει η δεύτερη πενταετής θητεία του νυν Διευθύνοντα Συμβούλου Κλάους Ρέγκλινγκ. Ωστόσο για τρίτη φορά δεν κατέστη δυνατό ούτε και σήμερα να βγει λευκός καπνός από το Συμβούλιο Διοικητών του ESM.

Αποσύρθηκε μία υποψηφιότητα

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο ένας εκ των τριών υποψηφίων, ο Ιταλός Μάρκο Μπούτι απέσυρε την υποψηφιότητά του πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο άλλων υποψηφίων, ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένια, ούτε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Ζοάο Λεάο, δεν κατάφερε να αναδειχθεί νικητής μέσω της ψηφοφορίας. «Και οι δύο υποψήφιοι είναι εξαιρετικοί και έχουν μεγάλη στήριξη, όμως κανένας δεν κατάφερε να φτάσει το 80% των ψήφων από το Συμβούλιο των Διοικητών. Ως εκ τούτου θα επιστρέψουμε σε αυτό το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου.

Βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση ο Ρέγκλινγκ

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληροί τα καθήκοντά του για τρεις ακόμη μήνες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση το Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να διοριστεί ένας υποψήφιος νέος διευθύνων σύμβουλος του ESM, θα πρέπει να λάβει περισσότερο από το 80% των ψήφων στο Συμβούλιο των Διοικητών του ESM. Η κάθε χώρα της ευρωζώνης έχει σταθμισμένη ψήφο ανάλογα με το μερίδιό της στο κεφάλαιο του ταμείου διάσωσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024