Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς, ο βασιλιάς του Wimbledon (3-1)

Τζόκοβιτς, ο βασιλιάς του Wimbledon (3-1)

Ο θρόνος του πρωταθλητή ανήκει στον Νόβακ Τζόκοβιτς! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Σέρβος τενίστας έκαμψε (3-1) την αντίσταση του Νικ Κύργιου, κατακτώντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά του Wimbledon.

Νόλε εσύ, σούπερ σταρ! Μετά από ένα τρομερό τελικό που καθήλωσε τους πάντες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε τον Νικ Κύργιο, κατακτώντας με 3-1 σετ το τουρνουά του Wimbledon (4-6, 6-3, 6-4, 7-6).

Ο Σέρβος τενίστας συνεχίζει να γιγαντώνει τον μύθο του, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως δεν έχει αντίπαλο στο χόρτο. Το Λονδίνο ανήκει στον Νόλε, που κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει πλέον 7 Wilmbledon και απέχει μονάχα ένα από την κορυφή και τον Ρότζερ Φέντερερ (8).

Μετά και τον θρίαμβο στο Wimbledon, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε τα 21 Grand Slam και βρίσκεται μια… ανάσα από τον Ράφα Ναδάλ που μετράει 22. Ο Νόλε επέστρεψε στους τίτλους, προκαλώντας και πάλι… θόρυβο στον κόσμο του τένις.

Τρομερή και η προσπάθεια του Νικ Κύργιου, που έφτασε στα όρια του τον Σέρβο τενίστα. Παρόλα αυτά, η διαφορά δυναμικότητας των δυο παικτών είναι μεγάλη, με την εμπειρία και την ποιότητα του Νόλε να ξεχειλίζουν.

Απέναντι στον «πρωτάρη» σε τελικό Grand Slam, Νικ Κύργιο, ο Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι έκανε στον προημιτελικό και στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ 0-1 (έχανε 0-2 από τον Σίνερ και 0-1 από τον Νόρι), αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να «πατήσει το γκάζι» και να πάρει τα τρία επόμενα, πανηγυρίζοντας έξαλλα στο φινάλε μπροστά στο βρετανικό κοινό που τον αποθέωνε.

Κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο game του πρώτου σετ και σερβίροντας άψογα στη συνέχεια ο Ελληνοαυστραλός προηγήθηκε με 1-0 (6-4). Ο Τζόκοβιτς δεν το έβαλε κάτω, πήρε την κατάσταση στα χέρια του κι έφτασε εύκολα στο 1-1 με 6-3.

Στο τρίτο σετ έπεσαν… κορμιά, με τους δυο τενίστες να βαδίζουν χέρι-χέρι (4-4). Στο 9ο γκέιμ, ο Ελληνοαυστραλός προηγήθηκε με 40-0, αλλά ο Τζόκοβιτς το έφερε… τούμπα, παίρνοντας το προβάδισμα. Ήταν το σημείο κλειδί, η φάση που προκάλεσε και τον εκνευρισμό του Κύργιου. Κάπως έτσι, ο Νόλε έκανε στη συνέχεια το 2-1 στα σετ.

Το τέταρτο σετ του τελικού κρίθηκε στο tie break. Η εμπειρία του Νόλε και η… δίψα για άλλον ένα τίτλο, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του. Το σκορ έγινε 6-1 και ο Τζόκοβιτς τελείωσε το ματς στο 7-3. Σπουδαίο απόγευμα για τον 35χρονο τενίστα που έπιασε… Black Jack στα Grand Slam.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024