
Γαλλία: Επιθυμεί την απέλαση κάθε αλλοδαπού που έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα
Σκέφτεται αλλαγές στο νόμο
Την απέλαση «κάθε αλλοδαπού», ο οποίος «έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις» αίροντας τον όρο της ηλικίας άφιξης στη Γαλλία, επιχειρεί να καταστήσει εφικτή η κυβέρνηση στη χώρα, όπως αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Le Monde ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.
«Σήμερα, ένας αλλοδαπός που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εφόσον πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η άφιξη στην εθνική επικράτεια πριν από την ηλικία των 13 ετών», είπε ο υπουργός.
Δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο
«Θέλουμε να επιτρέψουμε την απέλαση οποιουδήποτε αλλοδαπού κριθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρής πράξης από τα δικαστήρια, όποια και αν είναι η κατάσταση που αφορά την παρουσία του στην εθνική επικράτεια», πρόσθεσε.
«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να τροποποιήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς με τους LR (τους Ρεπουμπλικανούς, το συντηρητικό κόμμα), τους κεντρώους και ακόμη και με μέρος της αριστεράς» για να εγκριθεί αυτός ο νόμος, συνέχισε.
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ
- Θεσσαλονίκη: Σκληρή ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο – Νέα μηνύματα 112
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]


