Μετά από οκτώ χρόνια στη Λάτσιο ο Θωμάς Στρακόσια έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Ρώμης και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμούς της καριέρας του. O ίδιος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να παίξει στην Αγγλία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως τον έχει στο στόχαστρό της.
Ο Στρακόσια έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και συνέχεια πήγε στον Πανιώνιο από όπου και τον πήρε η Λάτσιο. Με τον ιταλικό σύλλογο πραγματοποίησε 208 συμμετοχές από το 2014, έχοντας ενδιάμεσα κι έναν δανεισμό στη Σαλερνιτάνα (2015-16).
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία