Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 σε μία εβδομάδα

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η δυναμική της αγοράς εργασίας αρχίζει να μετριάζεται.

Πάνω από 230.000 αιτήσεις

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 σε 235.000 την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Το Bloomberg κάνει λόγο για 230.000 αιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: «Η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη», λέει η υπουργός Οικονομικών – Επανεξετάζονται οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα αυξήθηκαν σε 1,38 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για αριθμό που εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε ιστορικό χαμηλό, αλλά είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα εβδομάδων.

«Σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια οικονομία

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σημείωσε ότι από τον Απρίλιο έχουν πέσει «βαριές σκιές» πάνω στην παγκόσμια οικονομία προσθέτοντας ότι η ίδια δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή παγκόσμια ύφεση το επόμενο έτος, δεδομένων των αυξημένων κινδύνων.

Αναθεώρηση προς τα κάτω

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,6% ανάπτυξη το 2022. Αυτή θα είναι η τρίτη αναθεώρηση των προβλέψεων από τις αρχές του έτους. Πρόσθεσε ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ εξετάζουν ακόμη τα νέα δεδομένα.

Το ΔΝΤ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την επικαιροποιημένη πρόβλεψή του για το 2022 και το 2023 στα τέλη Ιουλίου. Τον Απρίλιο είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψή του κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr