Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής: Η πώληση F-16 στην Τουρκία ενισχύει την απειλή στην Ελλάδα

Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής: Η πώληση F-16 στην Τουρκία ενισχύει την απειλή στην Ελλάδα

Η βουλευτής υπενθυμίζει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε επανειλημμένα για οποιαδήποτε πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω της απρόκλητης επιθετικότητας του Ερντογάν στην περιοχή»

Αυξάνονται οι αμερικανοί βουλευτές που στέκονται με ανακοινώσεις τους, απέναντι στο αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 και τη σπουδή του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν να δηλώσει «θετικός», επιχειρώντας να προκαταβάλει και την απόφαση του Κογκρέσου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωση της η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νικόλ Μαλλιωτάκης αναφέρει ότι συνυποβάλλει τη διακομματική τροπολογία στο Νόμο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2023, με την οποία απαγορεύεται στον Πρόεδρο Μπάιντεν να πωλήσει ή να μεταφέρει μαχητικά F-16 ή τα πακέτα εκσυγχρονισμού τους στην Τουρκία, εφόσον αυτή συνεχίσει την επιθετικότητά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης: Η τουρκική παραβατικότητα στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια με Αμερικανούς βουλευτές

Οι διαβεβαιώσεις που θα πρέπει να δώσει ο Μπάιντεν

Όπως επισημαίνει η Μαλλιωτάκης στην ανακοίνωση της «προκειμένου να εξουσιοδοτήσει μία πώληση ή μεταφορά των αεροσκαφών, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας μέσω στρατιωτικών υπερπτήσεων, δεν έχει υποβαθμίσει την λειτουργία του ΝΑΤΟ ή δεν έχει παραβιάσει την γενική ασφάλεια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για μία περίοδο 120 ημερών».

Η πώληση F-16 θα ενίσχυε την απειλή εναντίον των πιο ισχυρών συμμάχων μας

Η βουλευτής υπενθυμίζει ακόμα ότι «κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε επανειλημμένα για οποιαδήποτε πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω της απρόκλητης επιθετικότητας του Ερντογάν στην περιοχή». Σημειώνει δε ότι «παρά τις εύλογες ανησυχίες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει σημειώσει την προθυμία του» για πώληση νέων F-16 στην Τουρκία και εκσυγχρονισμό των παλιών «που θα ενίσχυαν την απειλή εναντίον ορισμένων από τους ισχυρότερους συμμάχους της χώρας μας», συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Τονίζει ακόμα και το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει επίσης απειλήσει να ξεκινήσει και νέα στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Η Μαλλιωτάκης, είναι – όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της – κόρη Έλληνα μετανάστη, είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπηρετεί ως μέλος στην Υποεπιτροπή Διεθνούς Ανάπτυξης, Διεθνών Οργανισμών και Παγκόσμιας Εταιρικής Κοινωνικής Επιρροής, ενώ είναι και μέλος της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη, την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τον Κυβερνοχώρο. Είναι επίσης μέλος του ελληνικού CAUCUS του Κογκρέσου και της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024