
Γη: Αστεροειδής με μέγεθος λεωφορείου πέρασε ξαφνικά ξυστά από τον πλανήτη
Κανένας από τους αστρονόμους δεν γνώριζε ότι ο αστεροειδής πλησίαζε στη Γη.
Ένας μικρός αστεροειδής μεγέθους λεωφορείου ή κοντέινερ έκανε ένα άκρως κοντινό πέρασμα από τη Γη το βράδυ της Τετάρτης, πλησιάζοντας σε απόσταση μόλις 90.000 χιλιομέτρων ή περίπου το 23% της μέσης απόστασης Γης – Σελήνης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι πριν λίγες μέρες κανένας αστρονόμος δεν είχε ιδέα ότι ο αστεροειδής πλησίαζε. Πάντως, ο εν λόγω διαστημικός βράχος με την ονομασία «2002 NF» πέρασε με ασφάλεια δίπλα από τον πλανήτη μας.
- Διαβάστε επίσης: Αστρονόμοι είδαν για πρώτη φορά έναν πλανήτη να διαλύεται
«Ύπουλος» αστεροειδής
Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον «ύπουλο» αστεροειδή στις 4 Ιουλίου με το σύστημα τηλεσκοπίων Pan-STARRS στη Χαβάη. Το μήκος του αστεροειδούς εκτιμάται μεταξύ 5,5 και 12,5 μέτρων, δηλαδή περίπου από ένα λεωφορείο μέχρι ένα κοντέινερ.
Λόγω του μικρού μεγέθους του, ο αστεροειδής δεν πληρούσε τα κριτήρια της NASA για να θεωρηθεί «δυνητικά επικίνδυνος» για τον πλανήτη μας, καθώς για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό θα έπρεπε να ξεπερνά τουλάχιστον τα 140 μέτρα. Ο «2022 NF» διαγράφει μια περιφορά πέριξ του Ήλιου κάθε έξι χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Πυλαία και Μονόλοφο Ωραιοκάστρου – Νέα φωτιά στην Κοζάνη
- Η καλοκαιρινή πόζα της Κάιλι Μινόγκ που έβαλε «φωτιά» στο διαδίκτυο
- Το «αντίο» του Βαλμπουενά: «Θα διατηρώ πάντα έναν βαθύ δεσμό με τον Ολυμπιακό» (pic)
- Στο μικροσκόπιο οι παλιές υποθέσεις του ιατροδικαστή και του τοξικολόγου στην Κρήτη
- Καύσιμα: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων με την τιμή της βενζίνης να «καίει»
- O Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.66μ. και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ (vids)


