Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν πάει το μυαλό σας! 10 πράγματα που κάνετε κάθε μέρα λάθος χωρίς να το συνειδητοποιείτε

Δεν πάει το μυαλό σας! 10 πράγματα που κάνετε κάθε μέρα λάθος χωρίς να το συνειδητοποιείτε

Δεν φαντάζεστε...

Λανθασμένες συνήθειες. Πρόκειται για συνήθειες, οι οποίες δεν πρέπει να γίνονται, αλλά κάποιες τις κάνουμε καθημερινά.

Απ’ το πώς αποθηκεύουμε πράγματα στην κουζίνα, μέχρι συνήθειες που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα του σώματός μας, παρακάτω είναι μια σειρά από καθημερινές συνήθειες που γίνονται λάθος!

 Δείτε 10 πράγματα που κάνετε λάθος κάθε μέρα, χωρίς να το συνειδητοποιήσετε…

  • 1. Πίνετε νερό μετά το φαγητό

Αν και η δημοφιλής θεωρία ότι το νερό αραιώνει τα γαστρικά υγρά είναι ένας μύθος, το να πίνεις ένα ποτήρι νερό μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, ειδικά μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Είναι αλήθεια ότι το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χορτάτος, αλλά μετά από ένα μεγάλο γεύμα, το να πίνεις νερό -ειδικά πολύ- μπορεί να οδηγήσει σε έντονο φούσκωμα.

  • 2. Βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο

Είναι μια ερώτηση που μας απασχολεί από παλιά: Βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο ή όχι; Αυτό εξαρτάται απ’ το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες. Οι πολύ ώριμες ντομάτες μπορούν να μπουν στο ψυγείο για να μην χαλάσουν πρόωρα.

Όμως, επειδή τα περισσότερα ψυγείο έχουν ρυθμιστεί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, πρέπει να ξέρεις ότι θα ατονήσει η γεύση τους. Ευτυχώς, αν τις αφήσεις μετά για λίγες μέρες έξω, θα επανέλθει η γεύση τους!

  • 3. Πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ κρύο ή ζεστό νερό

Αν και φαίνεται βολικό να πλένεις το πρόσωπό σου ενώ κάνεις ντους, το καυτό νερό στο πρόσωπο σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ο καλύτερος τρόπος για να πλένεις το πρόσωπό σου είναι με χλιαρό ή ακόμα και κρύο νερό μετά το ντους, καθώς θα κάνει το πρήξιμο να εξαφανιστεί.

  • 4. Τραβάτε το καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας

Ένα τόσο απλό πράγμα θα μπορούσε να έχει δραματικό αντίκτυπο στην υγεία σου. Κάθε φορά που τραβάς καζανάκι είναι σαν η λεκάνη σου να φτερνίζεται.

Δεδομένου ότι τα βακτήρια μπορούν να εκτοξευτούν έως και 25 εκατοστά, κινδυνεύει μέχρι και η οδοντόβουρτσά σου!

  • 5. Δεν πλένετε τις κονσέρβες πριν τις ανοίξετε

Παρά την κοινή πεποίθηση, το πλύσιμο του κοτόπουλου μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς μπορεί να μολύνει άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους. Όμως, οι κονσέρβες είναι απαραίτητο να πλένονται καθώς εξωτερικά περιέχουν βακτήρια που πιθανότατα θα εισέλθουν στο φαγητό σου.

  • 6. Βλέπετε τηλεόραση ενώ τρωτε

Η κατανάλωση φαγητού με περισπασμούς μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, καθώς με αυτό τον τρόπο τρως περισσότερο και δεν καταλαβαίνεις εύκολα πότε έχεις χορτάσει.

  • 7. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με κυκλικές κινήσεις

Παρά το γεγονός ότι η κυκλική κίνηση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ανακατέψεις τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι καφέ, ο σωστός τρόπος είναι με μια γραμμική κίνηση. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των πιτσιλιών και σου επιτρέπει να διαλύσεις τη ζάχαρη πιο γρήγορα.

  • 8. Τρώτε λάθος το burger

Η επιστήμη έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να φας ένα χάμπουργκερ και δεν είναι αυτός που συνηθίζεις. Ο σωστός τρόπος είναι να το γυρίζεις και να το τρως κυκλικά, κι όχι από πάνω μέχρι κάτω! Θα σου αλλάξει τη ζωή αυτό το τρικ!

  • 9. Πίνεις καφέ μόλις ξυπνήσεις

Ανάμεσα στα πράγματα που κάνεις λάθος καθημερινά είναι η ώρα που πίνεις τον καφέ σου! Η κορτιζόλη, η λεγόμενη «ορμόνη του στρες» είναι υπεύθυνη για να σε κρατάει σε εγρήγορση.

Υπάρχουν περίπου 3 ημερήσιες «κορυφές» παραγωγής κορτιζόλης, μία από αυτές αμέσως μετά το ξύπνημα. Εάν πίνεις καφέ κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, το σώμα σου μπορεί να συνηθίσει να δημιουργεί λιγότερη κορτιζόλη.

  • 10. Πίνετε παγωμένο νερό

Το νερό είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και, φυσικά, ένα κρύο ποτήρι είναι τόσο δροσιστικό! Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση κρύου νερού επιδεινώνει τα συμπτώματα των πεπτικών προβλημάτων. Γι’ αυτό μήπως να το αποφεύγεις, ειδικά όταν δεν είναι καλοκαίρι;

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024