Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι από τους προσεκτικότερους της κυβέρνησης. Προσέχει τα λόγια του, είναι μετρημένος στις εκτιμήσεις του και γενικώς λαμβάνει τα μέτρα του. Κοινώς, δεν πετάει στα σύννεφα. Εσχάτως μας έκανε εντύπωση η εκτίμησή του πως «αν δεν υπήρχε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε τις υψηλότερες επιδόσεις από τη δεκαετία του ’60». Οπως εξήγησε, «αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κόντρα στη χειροτέρευση των όρων εμπορίου διεθνώς».

Και επέμεινε ότι και στο δεύτερο τρίμηνο θα καταγραφεί ρυθμός ανάπτυξης ίσος ή και υψηλότερος του 7%, που επικράτησε στο πρώτο τρίμηνο του 2022, όπως δείχνει το εύρος των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Γενικώς η αίσθηση που υπάρχει εκεί έξω είναι ότι παρά τις πολλές γκρίνιες για τις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων οι δουλειές «τρέχουν», ο τουρισμός καλπάζει, οι επενδύσεις βρίσκονται σε πρωτοφανή τροχιά και όλα συνηγορούν με την υπουργική εκτίμηση πως αν δεν υπήρχε ο αποδιοργανωτικός πόλεμος του Πούτιν η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεφύγει από τον κύκλο της μακράς υποχώρησης και να καταστεί και πάλι χώρα πρότυπο της ανάπτυξης για τον ΟΟΣΑ, όπως είχε καταχωρηθεί στη δεκαετία του ’60.

Πηγή: Βηματοδότης