Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν μπορεί να κρύψει την εργασιακή ζούγκλα

ΚΚΕ: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν μπορεί να κρύψει την εργασιακή ζούγκλα

Για νέο χτύπημα στον σταθερό χρόνο εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών» καταγγέλλει το ΚΚΕ ενώ προσθέτει ότι με βάση τον διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και ανενεργό» «θα δοθεί εκ νέου χτύπημα στον σταθερό χρόνο εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων».

Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες

Μάλιστα το ΚΚΕ επικαλείται τις καταγγελίες του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων για παραβίαση του ωραρίου εργασίας παρά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και κάνει λόγο για προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες, ενώ όπως προσθέτει δεν μπορούν να κρύψουν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.

Διαβάστε επίσης Ψηφιακή κάρτα: Καταγγελίες για παραβίαση ωραρίου – Αναγκάζουν εργαζόμενους αφού τη χτυπήσουν να συνεχίζουν τη δουλειά

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε χώρους δουλειάς όπου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Σωματεία στο εμπόριο και τις τράπεζες καταγγέλλουν

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την περιβόητη «ψηφιακή κάρτα’, δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες και πάνω από όλα δεν μπορούν να κρύψουν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σωματεία στο εμπόριο και τις τράπεζες καταγγέλλουν ότι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν και πέραν του ωραρίου τους και αφού είχαν «χτυπήσει» την ψηφιακή κάρτα.

»Αντίθετα, λοιπόν, με τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν είναι ούτε ένα απλό εργαλείο καταμέτρησης των ωρών εργασίας, ούτε πολύ περισσότερο μέσο ανάσχεσης της αδήλωτης εργασίας και των ακατάσχετων υπερωριών, οι οποίες άλλωστε με βάση τον νόμο Χατζηδάκη πληρώνονται ήδη λιγότερο.

Αξιοποιείται για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών

»Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών, καθώς και για τη διάσπαση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό», με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με βάση αυτόν τον διαχωρισμό θα δοθεί εκ νέου χτύπημα στον σταθερό χρόνο εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων.

»Το γεγονός ότι την «ψηφιακή κάρτα εργασίας», ως μέρος του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, την στήριξαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τους καθιστά συνένοχους στην εργασιακή ζούγκλα, την οποία άλλωστε έχουν συνδιαμορφώσει.

»Η σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς δεν διασφαλίζεται από κυβερνητικούς «σωτήρες», αλλά μέσα από την καθολική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024