Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «γιοφύρι του... Ισθμού» - Εκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία - Διαψεύδει η εταιρεία

Το «γιοφύρι του… Ισθμού» – Εκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία – Διαψεύδει η εταιρεία

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο - Διαψεύδει η εταιρεία διαχείρισης

Νέα κατολίσθηση φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στη Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ξανά η διέλευση, λίγες μόλις ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Μετά την κατολίσθηση πρανών, όπως αναφέρει το loutraki365.gr, στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

Λίγο αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία

Η νέα πτώση των πρανών συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», έγραψε στο tweet του.

Διαψεύδει η ΑΕΔΙΚ

Πάντως, η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) διαψεύδει πληροφορίες που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

«Η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα» προσθέτει.

Όπως επισημαίνει, η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως από τις απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024